keskiviikko 4. kesäkuuta 2014

Tiistai 3.6. - Avoin guard alta

Tämänkertaisten tyttötreenien aiheena oli avoimen guardin pelaaminen alta. Emme niinkään katsoneet mitään yksittäistä tekniikkaa, vaan drillasimme guardin hakemista, otteiden vaihtelua sekä vastustajan kontrollointia ja liikuttamista asteittain kovenevaan vastustukseen. 

Drillailu aloitettiin otteiden hakemisella ja guardiin menemisellä. Testailimme toissa viikonloppuna Jyväskylässä vierailleen Erno Elglandin esittelemää tapaa hakea ote kaverin kauluksesta ”syöttämällä” se ristikkäiseen käteen. Tällä otteella on hyvä kontrolloida sekä horjuttaa kaveria ja vetää itsensä valitsemaansa guardiin.

Koska treenien pääpaino oli tosiaan erilaisten guardiotteiden testailemisessa, pyrittiin otteita kuitenkin vaihtelemaan paljon. Vaihtamisessa kannattaa muistaa, että kaveria vasten pitäisi aina olla vähintään kolme pistettä (eli raajaa) kiinni siten, että kaverin molemmat puolet ovat kontrollissa. Guardin peluu kun ei oikein onnistu, jos kaveri pääsee livahtamaan irti tai ohi. :) Paikalleen ei kuitenkaan jämähdetä, vaan aktiivisilla otteilla ja hookeilla kaveri saadaan liikkumaan ja toivottavasti menettämään tasapainonsa. Vaikka sweeppailu ei ollutkaaan tänään päätarkoituksena, joutuivat päällä olijat huomaamaan aktiivisen horjuttelun tehokkuuden pyllähtäessään välillä enemmän tai vähemmän vahingossa maahan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti