tiistai 27. maaliskuuta 2018

Tiistai 20.3. - Guardiin vetoon reagointia sekä double under

Tiistain treeneissä drillattiin ensin lämmittelynomaisesti guardiin hyppyjä sekä -vetoja. Nämä ovat aivan perusteltu tapa aloittaa matsi, mikäli tavoitteena on päästä pelaamaan guardia alta. Toisaalta guardiin vedon harjoittelu auttaa myös havaitsemaan, kuinka parhaiten reagoida kaverin yrittäessä samaa. Tällä kertaa treeneissä keskityttiinkin jälkimmäiseen näkökulmaan.

Harjoittelimme guardiin vetoon reagointia siten, että kaveri ei saisi suljettua kiinni tai hyviä otteita sekä tästä ohittamista double underin avulla. Double under -ohituksessa haetaan siis molemmilla käsillä ote sisäkautta kaverin reisien ympäriltä (Huom! mahdollisimman matalalta eli läheltä lantiota), prässätään kunnolla painetta päälle ja "valutaan" ohi guardista.

Double underin paras ominaisuus on sen turvallisuus: kun kädet ovat kaverin reisien alla turvassa ja kaverin lantio kontrollissa, ei allaolija pysty hyökkäämään millään lopetuksilla ja sweeppaaminenkin on käytännössä mahdotonta. Helppoa ohittaminen ei tietenkään ole, jos/kun kaveri pistää kunnolla vastaan ja pyrkii liikuttamaan lantiotaan pois päin sekä palauttamaan guardia. Mutta sitä vartenhan näitä treenataankin. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti