perjantai 6. huhtikuuta 2018

Sunnuntai 25.3. ja tiistai 27.3. - Spiderin purkua

Maaliskuun viimeisissä normaaleissa tyttöpaineissa harjoittelimme spider guardin purkamista. Katsoimme sekä ns. aikaista että myöhäistä reaktiota kaverin otteisiin.

Helpointa otteiden purkaminen tietysti on, kun sen tekee ennen kuin kaveri pääsee kunnolla pelaamaan omaa guardipeliään. Spiderguardin tapauksessa tämä tapahtuu siten, että kaverin laittaessa spiderhookin paikalleen kyynärvarrelle tartutaan saman tien itse kyseisellä kädellä kiinni kaverin lahkeesta. Samanaikaisesti tehdään jalkaveto eli työnnetään omaa lantiota nopealla liikkeellä eteen ja sivulle, jolloin saadaan kaverin hookiksi tullut jalka prässättyä pois. Laskeudutaan perässä alas, prässätään painetta kaverin lantiolle ja viimeistellään ohitus.

Mikäli kaveri pääsee tiukasti kiinni spideriin, on otteiden purkaminen usein huomattavasti vaivalloisempaa, mutta ei kuitenkaan mahdotonta. Ensimmäinen puolustusreaktio on peruuttaa taaksepäin, sillä kaverihan tahtoisi vetää spiderhookkien avulla meidän painopisteen oman lantionsa päälle, mistä sweeppaaminen onnistuu kevyesti. Pidetään siis painopiste takana ja kyynärpäät mahdollisimman lähellä omia kylkiä. Itse otteita irrotettiin laskeutumalla polviseisontaan ja vetämällä oma hookattu käsi nopealla "karateiskulla" pystyssä olevan polven sivusta. Ideana on, että kaverin jalka jumiutuu polvea vasten, jolloin oma käsi saadaan nykäistyä vapaaksi. Mikäli myös toinen käsi on spiderissa kiinni, voi sitä tämän jälkeen lähteä irrottamaan jalkavedon avulla.

Kolmas vaihtoehto hookkien irrottamiseen on pystyottelussa tuttu pyöräytysliike. Pyöräytyksen (ja muidenkin irroitusten jälkeen) on tärkeää ottaa kontrolli kaverin jaloista, jotta tämä ei saisi tuotua niitä uudestaan spideriin tai muihin ilkeyksiin. Tämän voi tehdä esim. tutuilla torreador- tai double under -otteilla, jolloin päästään saman tien myös ohittamaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti