keskiviikko 7. syyskuuta 2016

Sunnuntai 4.9. - Yhden ja kahden jalan x-guardia

Tyttöpainien syyskausi pyörähti siis käyntiin ja käytännössä tämä näkyi sunnuntaitreenien paluuna kalenteriin. Jatkoimme treeneissä suoraan siitä mihin tiistain treeneissä jäätiin ja kertasimme aluksi käsivetoa, sääriguardiin menoa ja tästä yhden jalan x-guardiin siirtymistä sekä sweeppaamista, joista Elina jo kirjoittikin blogitekstin.

Uutena jatkoimme katsoimme siirtymisen kahden jalan x-guardiin, kun kaveri lähtee purkamaan yhden jalan x:ää ylemmästä (lantiolla olevasta) jalasta. Heilautetaan yksinkertaisesti purettu jalka kaverin jalkojen väliin siten, että oma jalkapöytä tulee kohti kaverin nivusta ja lantiolla ollut jalka tiputetaan puolestaan kaverin polvitaipeeseen. Vastaavasti, kun kaveri alkaa purkamaan tästä ylempää jalkaa pois ohitusta varten, voidaan palata suoraan yhden jalan x-guardiin. Kätevää! Yhden jalan x:ään mennessä pitää muistaa nostaa oma lantio tarpeeksi ylös, jotta kaverin jalasta saadaan tarpeeksi tiukka kontrolli. Kahden jalan x:ässä lantio on lähempänä mattoa, mutta pysyy kuitenkin aktiivisena, mikä mahdollistaa kaverin horjuttamisen jalkojen avulla. Normi-x:ssä ollessa on erityisen tärkeää muistaa pitää molemmat polvet ulospäin käännettyinä, jotta kaveri ei pääse vain astumaan guardista ohi.

Hanna menossa kahden jalan x-guardiin
Kahden jalan x:stä katsoimme myös sweepin, joka toteutettiin yksinkertaisesti tiputtamalla kaverin polvitaipeessa oleva hookki nilkan taakse ja kaatamalla kaveri taaksepäin takamukselleen. Tekijästä katsottuna kaatosuunta on hieman sivulle ja kaato toteutetaan siis työntämällä lantiolla olevalla jalalla sekä vetämällä nilkalta.

Kaverin kaatuessa noustaan heti samalla vauhdilla ylös, jotta saataisiin säilytettyä kontrolli kaverista. Ihannetilanteessa päädytään polviseisontaan siten, että toinen polvi tulee kaverin reiden yli mattoon ja toinen on pystyssä kaverin toista jalkaa vasten, josta otetaan lisäksi halausote kädellä. Tässä asennossa kaverista on tukeva kontrolli ja ohittaminen on helppoa hakemalla ote kaverin pään takaa ja heilauttamalla pystyssä ollut jalka isolla kaarella ohi kaverin guardista. Vaihtoehtoisesti, jos sweepistä ylös tullessa kaveri tuo polven eteen raamiksi, voidaan ohitus tehdä sproolaamalla kaverin polvet mattoon ja kiertämällä jaloilla ohi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti