keskiviikko 14. syyskuuta 2016

Sunnuntai 11.9. - Heel hook ja nilkkalukko x-guardista

Sunnuntain treeneissä lisättiin x-guard-repertuaariin myös lopetuksia heel hookin ja nilkkalukon muodossa. X-guard (sekä yhden että kahden jalan versio) on erittäin hyvä jalkalukkojen hakemiseen sekä ennen että jälkeen sweeppien.

Tällä kertaa katsottiin ensin tilannetta, jossa jo tutulla shin guard -sisäänmenolla ollaan menossa yhden jalan x-guardiin. ADCC-säännöillä guardin ottamisen sijaan liikettä voi jatkaa suoraan heel hookiin tuomalla ulomman jalan kaverin reiden yli omaan polvitaipeeseen ja piilottamalla toisen nilkan puolestaan kaverin polvitaipeeseen.

Nilkkalukkoa katsottiin vuorostaan kahden jalan x-guardista. Jos kaverin nilkka on haettu omaan kainaloon jo x-guardiin mennessä, on nilkkalukkoa helppo lähteä hakemaan työntämällä hookeilla kaveria sen verran taaksepäin, että kainalossa oleva jalka nousee maasta. Vedetään oma ranne tiukasti kantapään taakse, ja kiristetään lukko nostamalla käsistä sekä oikaisemalla oma selkä suoraan lavoista ja hartiat taaksepäin.

Nilkkalukkoa on hyvä lähteä hakemaan myös yhden jalan x-guardista tehdyn sweepin jälkeen. Tällöin tuodaan kaverin jalka toiseen kainaloon aivan kuin aiemmissa treeneissä harjoitellussa ylösnousussakin, mutta sweepin viimeistelyn sijaan kiristetäänkin tähän jalkaan nilkkalukko.'

Heel hookin ja nilkkalukon hakemisen yksityiskohtia voi halutessaan kerrata esim. täältä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti