perjantai 30. elokuuta 2013

Tiistai 27.8.2013 - Hookit pois!

Teemana tiistain treeneissä oli siis avoin guard päältä, ja erityisesti alta pelaavan kaverin hookkien poisto. Aloitettiin tilanteesta, jossa alla olija pelaa ns. perhoshookeilla polvitaipeiden kohdalta. Aluksi painetaan omalla polvella (koko lantio liikkeessä mukana) kaverin jalkaterä lähelle tämän takamusta, ja samalla käännetään omaa polvea sisään päin. Pidetään paine tasaisena ja kiepautetaan oma jalka "tuulilasinpyyhkijäliikkeellä" kaverin hookista ympäri. Tarvittaessa oman polven voi viedä ihan maahan saakka. Heti tämän jälkeen astuttiin hookki kaverin jalkojen väliin, josta jatkettiin knee-slide ohituksella sivusidontaan.

Toinen poistettava hookki oli lantiolle laitettu spiderhook. Tärkeää on reagoida heti: hookin puoleinen käsi ohjaa jalan ristiin, samalla lantio kääntyy sisäänpäin, ja tehdään ns. jalkaveto. Haetaan tila kiinni kaveriin ja jatketaan liikettä sivusidontaan ohittamalla.

Lopuksi katsottiin De La Riva -hookin poistoa. Hookkia voi yrittää neutraloida kääntämällä polvea ulospäin, mutta jos tämä ei onnistu, suoristetaan jalka ensin takaviistoon, jonka jälkeen käännetään jalkaterä osoittamaan ulos ja samalla tuodaan paine eteen. Jos kaveri käyttää toista jalkaa työntämiseen, poistetaan myös tämä hookki työntämällä se kädellä pois. Tämän jälkeen voi lähteä ohittamaan esimerkiksi knee-slide ohituksella.

Yksinkertaisena muistisääntönä: Jos jalka tulee lantiolle, tee jalkaveto. Jos puolestaan jommalle kummalle puolelle polvitaivetta, vie polvi kohti jalkaa. Toisin sanoen, jos hookki on sisäpuolella, käännä polvi sisäänpäin, ja vastaavasti ulkopuolella oleva De La Riva, käännä polvi ulospäin.

Nyt kohti viikonloppua ja Naamalukkoa. Tytöistä kisaamassa ovat Laura, Hennariikka, Kaisa, Sini ja Heli. Hannan ja Elinan kanssa ollaan tuomaroimassa. Hyvin on siis naisedustusta kisoissa. Loppuun motivaatiobiisi kilpaurheilun henkisestä puolesta ;)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti