torstai 25. elokuuta 2011

Tiistai 23.8. - Naamalukkoon valmistautuminen

Tulevana viikonloppuna käydään Jyväskylässä jo perinteeksi muodostunut Naamalukko Open -kisat. Lauantaina vuorossa on lukkopaini ja sunnuntaina BJJ. Tapahtuman yhteydessä on myös ADCC SM -kisat eli Suomen kovimpia lukkopainijoita etsitään taas.

Meiltä kisaamaan lähtee muutama tyttö, joten treenit keskittyivät kisamaiseen tehtäväsparriin. Erät pidettiin lyhyinä.

- lähtö suljetusta guardista. Päällä olevan tehtävänä on avata ja ohittaa guard tai lopettaa, alla olevan sviipata tai lopettaa.

- lähtö half guardista, siten, että alla olevan selkä on painettu lattiaan. Alla olevan tavoitteena on päästä päälle tai lopettaa, päällä olevan ohi tai lopettaa.

Näiden sparrien välissä, lomassa ja jälkeen katsottiin yksityiskohtia sekä päällä että alla olevan peliin. Tavoitteena oli lähinnä kertailla positioiden pitämiseen ja niistä seuraavaan etenemiseen liittyviä juttuja, ei miljoonaa eri tekniikkaa tai vaihtoehtoa.

Näiden treenien tarkoituksena ei ollut treenata "jokaista mahdollista tilannetta, joka saattaa tulla vastaan." Sen sijaan mietittiin läpi perusjuttuja, jotka pidemmän päälle osoittautuvat tärkeämmäksi kisatessa kuin jokin yksittäinen hurlumhei -tekniikka. Kisatilanteessa kannattaa pitää itsensä rauhallisena ja keskittyä omaan suoritukseen, ei kaverin. Game plan on hyvä pitää riittävän yksinkertaisena. Jos mieli ja otteet ovat rauhalliset, kroppa kyllä tietää mitä tehdä. Ja ehkä ehtii jopa pitää hauskaa kisapainin lomassa. :b

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti