lauantai 20. elokuuta 2011

Tiistai 09.08.2011 - Sivusidonta

Kävimme läpi sivusidontaa drillaten. Teknisiä yksityiskohtia ei tullut kovinkaan montaa, vaan keskityimme enemmän painopisteen löytämiseen ja kaverin liikkeen neutralointiin oman liikkumisen avulla. Lähtökohtana kontrolliin on ylä- ja/tai alalinjan kontrollointi. Alalinjalla tarkoitan lantiolinjaa ja ylälinjalla hartialinjaa.

Lähdimme liikkeelle tuottamalla painetta ylälinjalle oman hartian avulla: oma käsi viedään kaverin pään takaa ja haetaan ote vaikkapa hartiasta tai hihasta. Pidetään oma painopiste alhaalla ja olkapää kaverin kaulalla. Toisen käden voi pitää lantion vieressä ja halutessaan voi myös kontrolloida lantiota napakalla otteella ystävän housuista.

Yksityiskohtina tähän lisättiin northsouthiin kiertäminen ja puolen vaihtaminen. Kävimme myös läpi sitä, miten neutraloida kaverin käsi, jonka avulla hän pyrkii tekemään väliin lisää tilaa. Käsi pelattiin takaisin paikoilleen omien jalkojen avulla eli noustamalla sääri brutaalisti käden päälle ja työntämällä se takaisin paikoilleen. Toinen vaihtoehto oli uida sidechokeen.

Tärkeää oli ymmärtää se, kuinka paljon omalla liikkeellä ja oikealla painon sijoittelulla voi vaikuttaa sivusidonnan toimivuuteen. Tarkoitus ei ollut siis puristaa kaveria mattoa vasten vaan elää tämän liikkeen mukana oma positio säilyttäen ja lopetuksia hakien. Liikkumisen avulla pyrittiin tehokkaasti välttämään halffiin tai guardiin takaisin joutuminen. Guardin ohitus kun on kovin raskasta ja aikaavievää puuhaa, eikä sitä siten ole mukava toistaa montaa kertaa peräjälkeen. Varsinkaan otteluissa.

Painetta ja liikettä siis. Tehkää hyvin

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti