tiistai 7. kesäkuuta 2011

Tiistai 7.6.2011 -alasvientejä

Treenailimme välillä ilman pukua pystyssä olemista, otteiden hakemista sekä siitä alasvientiä. Lämmittelimme pummeloinnilla, eli niin että molemmilla yksi käsi kaverin kainalossa, toinen kaverin ojentajan kohdilla kiinni. Ja tästä yhtä aikaa vaihto toiselle puolelle, tarkoituksena yrittää kokoajan saada molemmat kädet kaverin kainaloihin. Lämmittelimme myös niska otteella, eli molemmilla toinen käsi kaverin niskassa ja toinen taas hauiksen kohdilla kiinni. Samalla tyylillä vaihto yhtä aikaa toinen käsi niskan taakse, taas yrityksenä saada molemmat kädet kaverin niskaan.

Ensimmäisenä alasvientinä harjoittelimme vain jalkoihin menemistä, niin että molemmilla on pystyssä toinen käsi niskalla ja toinen kaverin ojentajassa. Horjutimme kaverin tasapainoa vetämällä niskasta ja nostamalla kädellä kaverin kättä ottamalla samaan aikaan pienen askelen sivulle. Näin kaverin tasapaino horjuu hieman ja jalkoihin meno on helpompaa. Sitten kaveria lähempänä oleva jalka polvi edellä kaverin jalkojen väliin tatamiin, samanpuolen kädellä ote kaverin jalasta jalkojen välistä takareiden kohdilta. Pää suojassa kaverin kyljessä kiinni. Alas mennessä olkapäällä työntö kaveria hieman taaksepäin, jolloin tasapaino hieman järkkyy lisää.

Tästä ensimmäisenä ja ehkä helpoimpana alasvientinä: Laitoimme kauemmaksi jääneen jalan kaverin jalan taakse tatamiin, lähelle kaverin nilkkaa, (ei siis mitään potkua eikä koukkausta jalalla) ja työnsimme koko kropalla kaveria, jolloin se kaatuu. Ei toimi aina, mutta toimiessaan tehokas.

Seuraavana hieman jo aivoja vaativa alasvienti, mutta josta minä ainakin pidän kovasti. Alku samalla lailla polvi edellä maahan kaverin lähelle ja käsi jalan ympäri. Nosta kauempana oleva jalka kaverin jalkojen viereen, hieman takaviistoon kaveriin nähden, samalla siirsimme molemmat kädet kaverin molempien jalkojen ympäri ja takareisistä kiinni. Kolmas askel polvellaan olevalla jalalla kaverin jalkojen toiselle puolelle, josta samaan aikaan työntö käsien ja koko kropan avulla jälkimmäisenä nostetun jalan kanssa samaan suuntaan sivulle. Ei siis työnnetä kaveria taaksepäin, vaan takaviistoon. Parhaimmillaan päädymme suoraan kaverin sideen. Liikkeen on oltava nopea ja yhtenäinen, ei parane jäädä välillä tuumailemaan tai kaveri on jo ehtinyt karata otteesta.

Kolmantena tekniikkana teimme muuten ihan saman kuin edellisessä, lopuksi vain kolmannen askeleen otettuamme nostimme kaverin ilmaan takareisistä kiinni pitäen. Tällöin on pakostakin oltava hyvä postuuri itsellä, selkä suorana perse alhaalla, muuten ei nosto onnistu. Nostettuamme kaverin voi siitä kaataa, heittää kaverin tai keksiä jotakin muuta mukavaa, mutta nyt treenasimme vain nostoa.

Loppuhuipennuksena kokeilimme "pesäpallo" kuristusta polvi pakin päältä. Niitä ainoita kuristuksia mitä ainakin itse osaan kaverille tehdä ilman pukua. Onnistuu siis monesti myös sidesta, mountista, halfista tai mistä vaan päältä, mutta treenasimme sen polvi pakin päältä. Sidesta siis hyppäsimme tukevasti polven kaverin mahan päälle, toinen suorana sivulle päin kokoajan pitäen hyvää kontrollia kaverin yläkropasta. Toinen käsi laitetaan kaverin niskan alle, monesti se kyllä on sielä jo valmiina. Sitten toisella kädellä normaali "kättelyote" omasta kädestä. Tämä tuntuu aluksi vähän hankalalta otteelta, mutta treenaus tekee siinäkin mestarin. Laitoimme päällimmäisen käden samansuuntaisesti alla olevan käden kanssa kaverin kaulan yli, jolloin ne ova ikään kuin päällekkäin. Tästä painoimme päällimmäisen käden kyynerpäätä lattiaa kohden, jolloin kuristus tulee hyvin nopeasti joko suoraan kurkku torveen tai tukkien isot kaula valtimot. Kannattaa kokeilla ja testailla missä asennossa käsien tulee olla, jotta se tulee parhaiten.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti