sunnuntai 12. kesäkuuta 2011

ADCC European Championships 2011

Klubin tytöt edustivat Turussa 21.5. käydyissä ADCC - liiton lukkopainin euroopanmestaruuskisoissa molemmissa sarjoissa. Matkassa olivat Lintsi, Venla ja allekirjoittava. Mukaan saimme myös hienot jyväskyläläiset kannustusjoukot, jotka auttoivat osaltaan kisasuoritusten viimeistelyssä.

Em-kisaurakan aloitti Lintsi sarjassa -60 kg. Vastassa oli erittäin kokenut ruotsalainen Anny Hammarsten. Lintsi aiheutti vastustajalle harmia hienoilla jalkalukkoyrityksillä ja toe-hold olikin hyvin lähellä onnistua. Vastustaja pääsi kuitenkin irtautumaan ja kääntymään päälle. Lintsi oli myös alta kova eikä kaveri päässyt tekemään pisteitä. Prässi oli kuitenkin sen verran kova, että matsi meni lopulta ruotsalaiselle kahdella Lintsin varoituspisteellä. Kokonaisuutena kuitenkin erittäin hieno esitys ensimmäisissä isoissa arvokisoissa. Tästä on hyvä jatkaa.

Itse ottelin myös sarjassa -60 kg. Ensimmäinen vastustaja oli englantilainen Helen Copus. Päädyimme mattoon vastustajan epäonnistuneen shoottiyrityksen jälkeen. Kokeilin giljotiinia ja jujia, mutta yritykset jäivät vajaiksi ja vastustaja pääsi prässäämään halffista. Sain kuitenkin kaivettua toeholdin ja ottelu loppui ennen täyttä aikaa.

Semifinaalissa vastaan asteli ruotsalainen Sara Svensson, joka otti kaikki luulot pois. Olin pehmeä ja huippukova vastustaja pääsi välittömästi niskan päälle. Kirjaimellisesti. Kilpparoiduin nopeasti mattoon, missä vastustaja otti nopeasti rnc:n paikalleen. Ottelu ehti vanheta 1,5 minuuttia.

Sain onneksi tilaisuuden itseni kokoamiseen pronssiottelussa, jossa kohtasin Lintsin vastustajan Anny Hammarstenin. Terävyyttä löytyi ja sain shootattua vastustajan mattoon. Pitkän guard-half-lopetus-rumban jälkeen pääsin ohi guardista ja sain pisteet. Loppumatsi meni puolustusasemissa ja voitto heltisi lopulta 3-0. Pronssia Jyväskylään siis.
Venla edusti sarjassa +60 kg. Ensimmäisen ottelun vastustaja ei ilmaantunut paikalle ja toisella kierroksella vastassa oli ruotsalainen Dusanka Bozovic. Giljotiineistaan tunnettu vastustaja yritti heti alkuun lopettaa, mutta pääsi kiepsahtamaan hienosti päälle halffiin lopetusyrityksen puolustettuaan. Halffista Venla kontrolloi rauhallisesti ja sai lopulta kaivettua selkäkontrollin. Sitkeä vastustaja taisteli hyvin vastaan, mutta Venla pysyi selässä ja otti pistevoiton.

Finaalissa Venla kohtasi pitkän linjan painijan, norjalaisen Devi Ahujan. Matsi alkoi Venlan guardiin vedolla, mutta Ahuja pääsi heti kontrolloimaan ja estämään sveeppiyrityksiä. Sveeppi oli muutamaan otteeseen lähellä, mutta tilanne palasi lopulta tiukan selkäkontrolliyrityksen kautta takaisin pystyyn. Uusi guardiin veto ja sveeppiyritys jäivät hiukan vajaiksi ja tällä kertaa niukalla kahden miinuspisteen tappiolla voitto Norjaan. Vakuuttava ja tasainen esitys, josta palkintona hopeamitali.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti