sunnuntai 19. kesäkuuta 2011

Sunnuntai 19.6.2011 Pakoja sidesta alta

Päivän aiheena oli siis pakeneminen sidesta alta ja yksi käsilukko.


Ensin teimme aikalailla peruspakenemisen sidesta. Ensimmäisenä tavoitteena on saada oma käsi, joka on samalla puolella kuin vastustaja, vastustajan lantiolle, kyynärpää siis vastustajan alle. Tilaa käden saamiseksi oikeaan paikkaan voi yrittää saada siltailemalla ja katkarapuilemalla. Toinen käsi tuodaan vastustajan hartialle, joka on siinä omaa päätä lähempänä. Kun kädet on saatu oikeisiin paikkoihin, tehdään silta sille puolella, jossa vastustaja on. Samalla työnnetään myös käsillä. Kädet jätetään suoraksi, jolloin itsen ja vastustajan väliin jää tilaa. Näin ollen pystyykin sitten katkarapuilemaan itsenä esim. perhosguardiin. Tärkeintä tässä tekniikassa on saada aikaan kunnon silta sivulle. Erityistä epämukavuutta vastustajalle voi aiheuttaa työntämällä kädellä, joka on kiinni vastustajan hartiassa, hieman myös kaulan puolelta. Ei tunnu kivalta.


Toisena pakona teimme alakautta pujahtamisen:) Ensimmäisenä työnnetään oma käsi, joka on samalla puolella kuin vastustaja, vastustajan ali suoraksi. Myös toinen käsi työnnetään vastustajan ali. Sitten sillataan ja työnnetään hieman omilla käsillä vastustajan kyljestä, jolloin itse pujahtaa vastustajan alitse. Pujahtaessa käännytään itse toisin päin, eli maha lattiaa kohti, jolloin vastustajan alta tultaessa päästään helposti vihulaisen selkään. Tekniikka toimii myös, jos toista kättä ei saa vastustajan alle. Tällöin täytyy vain muistaa pujahtaessa kääntää oma kroppa oikeaan suuntaan, eli vastustajan pään suuntaan. Näin ollen päädytään mukavasti kontrolloimaan vastustajaa edestä.


Kolmantena pakona teimme päästä kääntämisen. Tässä tekniikassa vastustaja kontrolloin perussiden sijaan kaulaliinasidonnalla (kuzure kesa gatame). Tekniikassa yksinkertaisesti työnnetään vastustajaa päästä vapaalla kädellä ja saman puolen jalka (yleensä polvitaipeen kohta) tuodaan myös työntämään päästä. Jalalla työntämällä kaveri kääntyy ja itse päästään kauniisti sideen päälle. Yksinkertaista, mutta toimii usein, erityisesti jos vastustajan asento päällä aika pysty. Tällöin ei välttämättä tarvitse edes työntää päästä kädellä vaan pelkkä jalalla heijaus toimii. Kannattaa siis itsekin kontrolloidessa päältä kaulaliinasidonnalla muistaa pitää oma pää lähellä vastustajan kroppaa, ettei joudu sviipatuksi.


Loppuhuipennuksena teimme alta jujin. Tässä jujissa käytetään samanlaisia periaatteita kuin tuossa kolmannessa paossa. Ensimmäisenä siltaillaan ja vetkutellaan itseä alhaalla niin, että saadaan vatustajan kroppa lähemmäksi omaa päätä. Tämän jälkeen tehdään kuten edellisessä paossa, eli tuodaan oma jalka työntämään vastustajaa päästä. Sitten otetaan vastustajan käsi haltuun ja väännetään siihen juji. Samalla myös omaa vapaata polvea työnnetään vastustajan lantiolle. Vastustajan voi myös työntää jalkojen avulla selälleen ja tehdä jujin siitä.


Toivottavasti saatte epämääräisistä selostuksista selvää!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti