keskiviikko 4. toukokuuta 2011

Tiistai 3.5.2011 - guardin avaaminen

Lähestyviä sm-kisoja silmällä pitäen kertasimme jo peruskurssilla läpikäytyjä guardin avauksia. Aloitimme avaamalla guardia alhaalta. Tärkeintä seikkoja:

- posture pidetään hyvänä eli selkä suorana, muttei kuitenkaan taakse päin nojaten. Kädet eri tasossa, ei rinnakkain. Kyynärpäät sisään päin.

- toinen polvi tuodaan persuuksen keskelle ja toista polvea lähdetään kuljettamaan sivukautta taakse päin. Kyynärpäät edelleen sisällä ja asento tasapainoisena.

- vihulaisen lantiota käsien ja kyynärpäiden avulla halliten työnnetään guardi auki takajalkaa siirtämällä. Nostetaan etummainen polvi pystyyn, jalkaterä ulos päin.

Toinen esillä ollut tapa oli avaaminen nousemalla ylös:

- jos mahdollista, haetaan vihulaisen hiha kiinni. Lähdetään nousemaan ylös siten, että ensimmäisenä nostetaan sidotun käden puoleinen jalka. Toinen jalka seuraa perässä niin, ettei ylhäällä seisota jalat liian lähekkäin eikä myöskään täysin samassa tasossa.

- pidetään tasapaino hyvänä ja lähdetään työntämään guardia auki polven kohdalta. Ei siis lahkeesta vaan polvesta.

- kontrolli pitää olla hihasta, liepeistä tai lahkeista. Kun guardi aukeaa, voidaan lähteä ohittamaan pystystä tai halutessaan voi palata takaisin alas siten, että polvi estää guardin sulkeutumisen. Jalkaterä ulos päin.

Yleisiä huomioita:
- oli kyse sitten posturesta alhaalla tai ylhäällä, tulee välttää liian "suppuista" asentoa. Eli jalkoja ei kannata sijoittaa vierekkäin eikä myöskään täysin peräkkäin. Tällöin paino jakautuu liian kapealle alalle ja sveepatuksi tuleminen on todennäköisempää.

- Rauhassa. Hengitä. Kontrolloi. Keskity. Avaa. Ohita. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti