maanantai 23. toukokuuta 2011

Tiistai 17.05.2011 - High Guard

Tällä kertaa lukkopainin nimissä guardin pelaamista alta. Ajatuksena oli lähteä purkamaan ensin suljetussa guardissa päällä olevan posturea ja rakentamaan sen jälkeen hyökkäystä. Posturen purkamisen työstämisessä apuna ovat ote niskasta ja kädestä. Tämän jälkeen jeesataan vetämällä omia polvia kaverin kainaloihin eli vedetään jalkoja ja lantiota apuna käyttäen päällä olija alas.

Kun posture saatiin purettua aloitimme high guardin rakentamisen:

- jalat "kiivetää" ylös kaverin hartioiden päälle ja lantio tuodaan myös ylemmäs.

- polvia puristetaan yhteen siten, että paketti pysyy napakkana eikä vihulainen pääse nykimään käsiä ulos.

- kontrolloidaan edelleen niskan takaa ja kädestä (ojentajan takaa/ranteesta/mistä kukin tykkää)

- jos käsi on hyvin kontrollissa, voidaan lähteä rakentamaan jujia: haetaan kulmaa, pidetään lantio ylhäällä ja tuodaan jalka pään päälle. Polvet yhdessä. Ote kädestä. Kiristä. Nauti.

- jos taasen vihulainen ui toista kättä ulos guardista rakennetan pään ympärille triangeli: käsi hallussa koko ajan. Lantio ylhäällä. Haetaan kulmaa kontrolloiden omasta nilkasta tai kaverin päästä. Kunnon kulma. Polvia yhteen. Kiristetään oman polven takaa tai kaverin pään takaa. Vapautetaan taputtava vihu.

- jos high guard on kiinni ja kädet hyvin hallussa ja päällä olija lähtee oikaisemaan itseään ylös, voidaan yrittää kiristää juji jompaan kumpaan käteen ikään kuin suoraan edestä. Paketti koko ajan tiukkana, lantio ylhäällä ja ote kädestä. Tämä kiristyy yleensä aika äkisti, joten tarkkana.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti