maanantai 15. tammikuuta 2018

Sunnuntai 14.1. - Peruskurssi: Puikkauksia sekä suljetun guardin avaamista ja ohittamista, osa 1

Sunnuntain treeneissä tulikin asiaa oikein olan takaa, kun harjoittelimme uuden kurssirungon mukaisesti sekä pysty- että mattotekniikoita. Samalla kaavalla mennään kurssin loppuun saakka, eli kaikissa treeneissä pääsee nujuamaan niin vertikaalisessa kuin horisontaalisessakin suunnassa.

Aluksi harjoittelimme pystyasennossa niskapainia ja siitä selän puolelle "puikkaamista". Tavanomaisessa niskapainiotteessa molemmilla on siis toinen käsi kaverin takaraivolla (josta saa paremman horjutuksen kuin alempaa niskasta) ja toinen käsi kaverin käsivarrella. Puikkausliike tapahtuu tönäisemällä kaverin niskakättä kyynärvarresta ylöspäin, joustamalla itse samalla polvista alaspäin ja kiertämällä vapautuneen tilan kautta kaverin selkäpuolelle. Selkäpuolelta haetaan tiivis ote kaverin lantion ympäriltä, mikä on erittäin hyvä horjuttamiseen ja alasvienteihin (joita harjoitellaan tulevissa treeneissä).

Niskapainia kisatilanteessa
Päivän mattotekniikkana tutustuttiin puolestaan suljettuun guardiin sekä sen avaamiseen ja ohittamiseen. Näistä tekniikoista löytyy yksityiskohtainen kuvaus täältä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti