keskiviikko 7. joulukuuta 2016

Tiistai 6.12. – Paineohituksia á la Shanti


Katsottiin vähän lokakuun lopussa Shanti Abelhan naisten leiriltä mukaan tarttuneita paineohitusjuttuja. Aloitettiin lämmittelymielessä tilanteesta, jossa kaveri istuu. Otetaan lahkeet kiinni ja tuodaan paino jalkojen päälle. Omat jalat tulee olla tarpeeksi kaukana, jotta kaverin jalat saadaan naulattua mattoon. Paine on oikealla kohdalla, kun tuntuu, että asennosta voisi heittää itsensä käsilläseisontaan. Kierrettiin laajalla kaarella kaverin jalkojen ohi. Tehtiin liikettä puolelta toiselle lämmittelynä. Tärkeää on ottaa kunnon askelia, eikä tepastella pikkuaskelin. Viimeisteltiin kierto kunnon ohitukseen niin, että tuodaan oma hartia kaverin hartialinjalle ja naulataan kaverin hartiat mattoon. Kierrettiin aina north-southiin asti, jotta saadaan viimeisteltyä ohitus kunnolla.


Patsastelukuva Shantin kanssa

Yleensä ohittaessa kaveri ei kuitenkaan istu ja odota ohitusta, vaan lähtee seuraamaan mukana. Näin ollen kaverin polvet menevät usein yhteen ja tällöin onkin hyvä paikka kunnon paineohitukselle. Lytätään siis kaverin jalkoja yhteen ja kohti maata. Tuodaan hartiaa kaverin reidelle ja samalla toinen polvi tulee kaverin alemman jalan polvitaipeelle. Toinen jalka tulee kaverin jalkojen toiselle puolelle tasapainottamaan. Työnnetään polvella kaverin polvitaipeelta, jotta saadaan kaveria lyttyyn ja pidetään kokoajan hyvä paine kaverin reidellä/lantiolla. Oma painopiste tulisi koko ajan olla kaverin etupuolella. Vaihdetaan käsiotteet niin, että toisella kädellä otetaan ote ylemmän polven kohdalta ja työnnetään maata kohti, jottei kaveri saa avattua jalkoja. Toisella kädellä otetaan ote kaverin selästä. Ajetaan siis kokoajan tiukasti kiinni kaveriin. Jos haluaa olla ilkeä, voi myös työntää päällä kaverin leuasta. Ohitus viimeistellään niin, että nostetaan toisella puolella oleva jalka pienellä liikkeellä yli. Jalkaa ei kannata nostaa kovin suurella kaarella, koska tällöin paine kaverin lantiolla helpottaa ja pahimmassa tapauksessa kaveri saa avattua jalkaa ja samalla kumottua ja sweepattua. Ohittaessa jalalla voi myös työntää kaverin jalkoja nilkan kohdalta eteenpäin, jotta kaverille saadaan vielä epämukavampi olo. Ohituksessa päädytään hyvin paino kaverin lantion päälle. Tästä voi jatkaa eteenpäin haluamaansa kontrolliin.

Kaveri saattaa puolustaa ohittamisen viimeistelyä, eli jalan yli nostamista seuraamalla omalla ylemmällä jalalla. Näin ollen liutetaan oma alempi polvi kaverin jalkojen välistä läpi. Tähdätään omaa polvea kohti kaverin lantiota. Polvella olleella kädellä lähdetään auraamaan kaverin alempaa kainaloa auki. Samalla kontrolloidaan kaverin ylempää jalkaa puristamalla polvia yhteen. Tästä hivuttaudutaan pikkuhiljaa auraamalla ja puristamalla suoraan mounttiin. Taas yläjalan kontrollointi puristamalla on tärkeää, jottei kaveri saa jalkoja auki ja sweepattua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti