maanantai 12. joulukuuta 2016

ADCC SM-kisat 2016

Viikko BJJ:n SM-kisojen jälkeen oteltiin ADCC-lukkopainin SM-kisat Espoossa. Tällä kertaa Jyväskylän tyttöjä kisoissa oli edustamassa vain Sanna, mutta kotiintuomisena oli kuitenkin pronssinen mitali. Mahtava suoritus Sannalta, joka oli ensimmäistä kertaa lukkopainikisoissa ammattilaissarjassa! Alla Sannan oma kisaraportti.

Viime viikonloppuna käytiin siis ADCC ammattilaisten SM-kilpailut lukkopainissa ja osallistuin +60kg sarjaan.

Amatööreistä voitettuna keväältä kultaa, näistä napsahti nyt sitten pronssia.
Ensimmäistä kertaa olin näissä kisoissa mukana ja ei mitään hajua ollut ottelijoiden tasosta ja mitä voisi odottaa. Muutakun jalkalukkoja....

Kisoihin valmistautuminen meni vähän turhan rennosti lomaillessa Budapestissa, kroppa oli aika nesteinen ja väsynyt kaikesta kävelemisestä kaupungilla. Meitä oli sarjassa 7 kilpailijaa ja yksi ennestään tuttu kenen kanssa paininut amatöörien sm kisoissa. Lämmittelyissä yritin saada itsestäni nopeutta ja räjähtävyyttä sykkeitä nostaessa ylös, mutta olo oli kuin puolikuntoisella.

Ensimmäiseen matsiin lähdin kuitenkin hyvillä fiiliksillä niinkuin aina, vastassa Laura Heikkinen Helsingin painimiehistä. Viihdyttiin pystyssä aika pitkään, molemmat suhteellisen vahvoja tyttöjä niin ei kumpikaan ihan helpolla tatamiin suostunut lentämään. Sain tehtyä yhdenjalan alasviennin ja pääsin mallailemaan hyvin giljotiinia, mutta Laura sai mun käden revittyä pois ja kohta oltiinkin taas pystyssä. Sama tilanne kävi uudestaan kun Laura sai alasviennin tehtyä mulle, mutta pääsin silti kääntämään tilanteen niin että sain hyvin prässättyä päältä ja hakemaan selkää ja giljotiiniakin taas, mutta epäonnistuneesti. Ottelu meni jatkoajalle, kädet oli aivan puhki kun lähdettiin samalla kaavalla nujuamaan. Laura oli kuitenkin aktiivisempi ja ottelu ratkesi hänelle lopussa.

Tiukkaa vääntöä Laura Heikkistä vastaan (kuva: voikukkajj)

Seuraavaan matsiin oli hyvin aikaa, vähän tankkasin urheilujuomaa ja pidin pientä lämpöä päällä. Tämä oli siis pronssiottelu ja ottelin BJJ Centerin Emma Reunasta vastaan. Emmakin oli todella vahva ja teknisesti hyvä painija, en lähtenyt kauhean rohkeasti tekemään alussa mitään, hieman meni pakitteluksi mutta olin vaan yksinkertaisesti todella väsynyt ja turta jostain syystä. Pakko oli alkaa skarppaamaan kun Emma yritti alasvientejä ja saikin hyvin vietyä tonttiin kertaalleen. Sain Emman guardiin ja yritin sieltä omoplataa, mutta se vaihtuikin sweepiksi ja löysin itseni vähän ajan päästä heelhookista jota Emma yritti vääntää. Ajattelin ensin että tähänkö sitä nyt sitten jäätiin mutta pääsin kierimään pois. Pisteet oli tasan, joten mentiin jatkoajalle. Hetki oltiin pystyssä, siten Emma istui alas ja jäi vahtaamaan jalkalukkojen paikkoja. Itsehän näitä en osaa edes tehdä, enkä kyllä kauhean hyvin osaa puolustaakaan ku harjoittelu ollut niin vähäistä. Pääsin ohittamaan mutta hetken päästä löysinkin itseni taas heelhookista ja toeholdista, johon meinasin taputtaa.

Pronssimatsi: jalkalukkoyrityksiä... (kuva: voikukkajj)
 Revin Emman kättä irti, pidin siitä kiinni ja koitin potkia jalkaani irti. Pyöriminen ei auttanut ja pelkäsin jalkaani sattuvan. Ei haluaisi kuitenkaan paikkojaan rikkoa ja olla sitten tatamilta pois omaa typerää sitkeyttään. Pääsin irti ja sain otettua backmountin ja yritin kuristaa. Pääsin siinä tiimellyksessä myös mountiin ja hakemaan käsilukkoa, eli kyllä sitä kaikenlaista yritettiin puolin ja toisin. Sitten loppui aika, en yhtään tiennyt kummalle ottelu menee, mutta niin se tuomari vaan nosti mun käden ylös. Olin niin loppu etten jaksanut edes tuulettaa tai olla iloinen. Nämä kaksi matsia siis riitti sm pronssiin. En tiedä johtuiko juuri edeltävästä lomareissusta se, että mun kunto oli todella huono näissä kisoissa. Aikaisemmat kilpailut lukkopainissa ja vapaaottelussa on mennyt todella hyvin ja ei ole tuntunut väsymys yhtään missään ja henki on kulkenut hyvin.

... ja puolustamista (kuva: voikukkajj

Kaikenkaikkiaan ihan tyytyväinen omaan tekemiseen ja siihen että uskalsin lähteä kisaamaan astetta vaativampaan seuraan.

SM-mitalistit: kultaa Maiju Suotama, hopeaa Laura Heikkinen, pronssia Sanna Hyytiäinen (kuva: Sanna)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti