keskiviikko 7. joulukuuta 2016

BJJ SM-kisat 2016


BJJ:n SM-kisat käytiin 26.-27.11. Vantaan Tikkurilassa. Jyväskylän Fight Like a Girl Clubia kisoissa edusti allekirjoittaneen lisäksi Kreikan vahvistuksemme Anna, nykyään Espoon Takadolla treenaava Laura ja Ruotsista lainassa ollut Tove.

Tove otteli hienosti sinivöisten -58,5 kiloisten ja saavutti kolmella otteluvoitolla sarjan kultaa ja sai näin ollen myös BJJ-liiton sponsorirahat EM-kisamatkaan. Todella vakuuttavaa työskentelyä Tovelta, jättebra!

Sinivöiset -58,5 kg

Laura otteli sinivöisten -69 kiloisten sarjassa. Lauran ensimmäisessä matsissa vastaan astui ensimmäisen matsinsa jo alle ottanut Tampereen Jujutsukoulun Neea Paulasaari. Matsi oli tiukkaakin tiukempaa vääntöä ja täyden ajan jälkeen tilanne olikin tasan. Matsi meni kuitenkin tuomaripäätöksellä Lauralle ja Laura eteni semifinaaliin. Semarimatsissa vastassa oli Turun Ju-jutsuseuran Laura Virtanen. Meidän Laura ei aivan saanut omaa myllyään käyntiin ja voitto meni Turun Lauralle 15-0. Lauralle kuitenkin sarjasta SM-pronssia!

Sinivöiset -69 kg

Anna kisasi eliten -64 kiloisten sarjassa. Vastaan asettui Takadon tuore purppuravyö Suvi Koikkalainen. Matsi oli heti alkuun aamusta ja Anna ei ollut aivan täysin hereillä ja parhaimmillaan. Suvi on kokenut kisakone ja saikin haettua puolet matsista käytyä kuristuksen kiinni. Anna jäi näin ollen valitettavasti mitalikamppailujen ulkopuolelle.

Meikäläinen kisasi naisten eliten +64 kiloisten sarjassa. Ensimmäisellä kierroksella minulle tuli vastaan Helsingin Itsepuolustuskoulun Teea Tikka. Pääsin hyvin prässäämään päältä ja ohittamaan guardia. Pistetilanne taisi olla 19-0 (kolmet ohituspisteet, kahdet mounttipisteet ja sweeppi), kun pääsin viimeisellä minuutilla rauhassa rakentelemaan mountista suoran käsilukon. Kun pääsin matsissa ekan kerran mounttiin, lähdin vääntämään vähän turhan ahnaasti americanaa, joten kaveri sai käännettyä itsensä päälle. Kun pääsin toisen kerran mounttiin etenin tällä kertaa maltilla ja hyvällä paineella ja sain siis väännettyä käsilukon. Seuraava matsi tulikin sitten melkein heti ensimmäisen perään. Kerkesin käydä pukukopissa paikkaamassa ensimmäisessä matsissa auenneen sormen ja takaisin tullessa minua jo odotettiinkin matolla. Sain vielä kaksi minuuttia aikaa, jota en sitten valitettavasti osannut käyttää hyödyksi. Pää oli vielä aivan kiinni edellisessä matsissa astellessa toiseen matsiin BJJ Centerin Senka Drobacia vastaan. En ollut yhtään hereillä kun Senka veti guardiin ja lähti aggressiivisesti hakemaan de la rivaa. Senkalle heti alkuun sweeppi, ja minulla menikin koko loppumatsi puolustaessa. Matsia ehti kulua noin puolet, kun Senka sai kuristuksen kiinni selästä. Tällä suorituksella minullekin kuitenkin SM-pronssia. Ensimmäinen matsi meni hyvin ja sain tehtyä omia lempijuttuja, mutta toisesta matsista jäi aivan hirveä harmitus. Tuntui, että olin aivan unessa matsin alussa. Erityisesti harmittaa se, että osaan mielestäni puolustaa de la rivaa hyvin, mutta nyt jäin vaan seuraamaan, mitä kaveri tekee.

Purppura/ruskea/mustavöiset +64 kg

Sunnuntaina käytiin kaikkien sarjojen avoimet painoluokat. Minulle ekassa matsissa vastaan tuli Porin Kamppailu-urheilukeskuksen Silja Voutilainen. Silja tuli todella aggressiivisesti päälle, ja meikäläinen jäi taas vähän himmailemaan. Matsi meni taas kokonaan puolustuskannalle ja päättyi lopulta Siljalle 9-0. Sain palautettua guardia ja esim. kilpparin kautta pääsin hyvin avoimeen guardiin. Peli jäi kuitenkin tältä osin kesken, ja Silja pääsi guardista ohi. Tarkoituksena olisikin treenata guardin palautuksen lisäksi sitä, että lähtisi samantien itse rakentamaan omaa juttua. Tällä kertaa olin vain ihmeissäni, että sain palautettua guardin, joten en saanut pelaamista aloitettua :D

Samaan aikaan myös Anna otteli avoimessa vastassaan minulle edelliseltä päivältä tuttu Senka. Anna veti guardiin ja pääsi hyvin deep halfiin. Ottelutaktiikka oli hieman riskialtis, koska Senka on huomattavasti Annaa isompi. Anna sai kuitenkin deep halfista yhden hyvän sweeppiyrityksen, jossa molemmat päätyivät jo polvilleen. Senka kuitenkin voitti väännön. Matsi oli tasapisteissä ja Senka johti yhdellä edulla viimeiselle puoliminuuttiselle saakka. Paine oli kuitenkin sen verran kova päältä, että Senka pääsi kuin pääsikin guardin ohi viimetingassa. Senkalle siis voitto 3-0.

Myös sinivöiset naiset ottelivat avoimen sarjan samaan aikaan eliten kanssa. Lauralla oli ekassa matsissa tiukka vääntö Finnfighters Gymin Varpu Rinnettä vastaan, joka päättyi täyden ajan jälkeen ilman pistesuorituksia. Tällä kertaa kuitenkin voitto Turkuun kahdella edulla. Tove sen sijaan eteni ensimmäisestä matsista toiselle kierrokselle walkoverilla, toisesta matsista tuli voitto WFC Warriorsin Anna Jylhää vastaan käsilukolla, mutta semifinaalissa Finnfighters Gymin Outi Karhuvaara oli hitusen kovempi, tästäkin vain kahdella edulla voitto Turkuun. Tovelle kuitenkin hienosti avoimesta sarjasta SM-pronssi!

Täytyy sanoa, että tänä vuonna naisten eliten sarjat olivat erityisen mielenkiintoisia, koska Hanna ja Venla eivät olleet paikalla dominoimassa :) Vaikka Hannaa ja Venlaa oli luonnollisesti ikävä! Sarjoissa nähtiin paljon mielenkiintoisia otteluita ja hienoja suorituksia! Taso naisten matseissa kaikissa vyöluokissa on todella korkea Suomessa, voidaan olla todella ylpeitä kaikesta työstä, mitä tässä maassa on naisjiujitsun eteen tehty!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti