sunnuntai 12. huhtikuuta 2015

Sunnuntai 12.4. - Deep half guard

Half guardista alta ykkössuunnitelmana on yleensä ottaa kaverin kainalo haltuun ja edetä esim. selkään tai old school sweepiin. Useasti kaveri kuitenkin hönkii päälle agressiivisesti tai muuten vaan astuu vapaata jalkaansa lähelle päätä. Tällöin hyvänä vaihtoehtona on edetä deep half guardiin. Toinen käsi sukelletaan kaverin alitse, persvakoa pitkin mahdollisimman pitkälle selkään. Käännetään omaa lantiota niin, että saadaan kaveri hyvin sen ja hartian päälle. Toinen käsi on hyvä saman kääntymisliikkeen aikana tuoda kaverin jalan alitse turvaan. Jalat pysyvät samassa asennossa kuin half guardissa.

Venla deep halfissa


Jos kaveri tuo painoa eteenpäin, edetään selkään. Tehdään pieni silta ja pukataan hartialla niin, että saadaan liikutettua kaveria lisää eteenpäin. Selässä olevan käden avulla vedetään myös pää selkäpuolelle. Vapautetaan jalat ja käännytään päälle. Yleensä tässä sweepissä päädytään kontrolloimaan kilpparissa olevaa kaveria takaapäin.

Kun kaveri sen sijaan tuo painoa taaksepäin tai killuu hyvin deef halfin päällä, sweepataan taaksepäin. Tuodaan sisäpuolella oleva jalka hookiksi kaverin nilkan taakse. Hookin saamista voi auttaa nostamalla ulkopuolella olevan jalan hookilla nilkasta ja vaihtamalla toinen hookki sen tilalle. Sillataan hieman yläviistoon ja samalla nostetaan samaan suuntaan hookilla ja noustaan päälle. Tässä sweepissä päädytään yleensä jonkinlaiseen avoimeen guardiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti