tiistai 28. huhtikuuta 2015

Käänteisiä käsilukkoja

Perhosguardeilua vanhalla salilla
Tänään mentiin lukkopainivermeissä ADCC EM -kisoja silmällä pitäen. Aiheena oli perhosguardi, ja etenkin ns. käänteisten käsilukkojen haku. Alkuun kerrattiin perusperhossweeppi mieliin palauttamisena sekä hieman istumakatkarapuillen liikkumista, mutta varsinainen tekniikka oli reversearmbar sekä overhookaten että underhookaten (Pardon my Finglish).

Ensin katsottiin tutumpi underhookin kautta haettu käsilukko. Haetaan siis ote kaverin kainalon kautta tämän hartian yli samalla hartiaa kääntäen. Kädestä kaveria vasten on se tuttu terävä osa ja kädet laitetaan yhteen kaapeliotteella. Samalla lähdetään hakemaan kulmaa ja lukotettavan käden puoleinen jalka viedään painamaan kaverin hartiaa alas. Toinen jalka jää väliin pitämään etäisyyttä, mutta myös sen polvi painautuu tiukasti kaveriin. Kaverin kämmen puolestaan suljetaan pään ja hartian väliin. Lukko kiristetään pyöreällä ja alaspäin "raastavalla" liikkeellä, juuri kaverin kyynärpään yläpuolelta.

Toisena vaihtoehtona katsottiin overhookin kautta haettu kontrolli, jossa kaverin kämmen suljetaan omaan kainaloon ja otetaan ote tämän kyynärpää yläpuolelta. Jalat haetaan edellisen tavoin painamaan kaverin hartiaa ja lukitsemaan se paikoilleen. Lukko kiristetään kuten perinteinen käsilukko, eli viemällä lantiota eteenpäin.

Ensi viikolla jatketaan lukkistellen ja lukotellen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti