torstai 23. huhtikuuta 2015

BJJ Finnish Open 2015

Viime viikonloppuna kisattiin reilun  450 ottelijan voimin BJJ Finnish Open Espoossa. Koko Fight Clubia edusti peräti 15 ottelijan joukkue, ja naisten puolelta mukana olivat sinivöisissä Heli ja Laura sekä purppura/ruskea/mustavöisissä Elina, Hanna ja Venla.

Sinivöisten -69kg sarjassa ottelivat tällä kertaa siis sekä Heli että Laura. Lauralle irtosi pistevoitto ensimmäisestä ottelusta Oulun Kamppailuklubin Iinaa vastaan, mutta joutui taipumaan toisella kierroksella kokeneen Takadon Saijan kimuraan. Heli pääsi myös hyvin käyntiin matsissaan TJJK:n Sannaa vastaan, mutta joutui sitten puolustamaan trinagelia, josta Sanna sai lopulta käsilukon kiinni. Nyt molemmilla on edessä hieman lepoa ja palauttelua, ja sitten mennäänkin jo kohti uusia taistoja.

Naisten eliten +64kg sarjassa oli niin ikään Jyväskylän massaedustus, kun kaikki kolme, Elina, Hanna ja Venla ottelivat samassa sarjassa. Elina joutui aloittamaan yhtä kierrosta alempaa kohdaten BJJ Centerin Senkan. Elina pääsi matsin alussa päälle ja olikin jo melkein ohi guardista Senkan kääntäessä tilanteen. Tästä Senka eteni ensin pistejohtoon ja kaivoi lopulta kuristuksen edeten kaavioissa Venlaa vastaan. Venlan ja Senkan matsissa Venla veti tällä kertaa pidemmän korren voittamalla ottelun pisteillä.

Toisella puolella kaaviota Hanna kohtasi ex-jyväskykyläläisen, nykyisen RNC:n Emmin. Entiset treenikaverit ottelivat suurella sydämellä, Hanna vieden voiton kotiin pisteillä. Niinpä finaalissa nähtiin no-gi sm-kisojen tapaan Hanna ja Venla, joista nyt Venla sai kaivettua itselleen pistevoiton. Kaksoisvoitto siis Jyväskylään.

Sunnuntain avoimiin osallistui tällä kertaa vain Venla. Semifinaalimatsi Senkaa vastaan oli lauantain kaltainen, ja Venla eteni pistevoitolla finaaliin. Finaalissa vastaan asettui tuttu Alliance Berliinin Charlotte, ja tasaisen väännön jälkeen Venla vei voiton myös sunnuntaina Jyväskylään.

Jyväskylän Fight Clubille irtosi viikonloppuna myös useampia voittoja ja mitaleita, kun Tommi, Jussi ja Janne veivät omat sarjansa, Janne sijoittui myös avoimessa pronssille ja Matti ja Tero toivat hopeiset mitalit kotiin. Seurapisteissä Fight Club oli siis hienosti toisena 55 pisteellä. Huikea juttu!

Seuraavaksi klubin naiset ja miehet valmistautuvat kahta suurta arvokisaa kohti: BJJ MM-kisat kisataan toukokuun lopulla Long Beachilla ja ADCC EM-kisat samaisena viikonloppuna Turussa. Kisojen osuessa päällekäin porukka joutuu hajautumaan näiden kesken, ja näin ollen treeneissä keskitytään huhti-/toukokuun ajan niin pukupainiin kuin lukkopainiinkin.

Kuvausporukka ei ehtinyt tallentaa kaikkia hetkiä,
mutta lauantain mitalisteja saatiin kuitenkin ikuistettua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti