maanantai 9. maaliskuuta 2015

Vaasassa leireilemässä

Lauantain pukupainien päätteeksi ja sunnuntain lukkopainitreenien lopuksi
Viikonloppuna oltiin BJJ Vaasan salilla leireilemässä naisten kesken. Minut oli pyydetty sinne vetämään naisten seminaaria, ja naistenpäivälle osunut leiriviikonloppu olikin mitä sopivin ajankohta tälle. Jyväskylästä saatiin kolmen naisen edustus matkaan Elinan ja Lauran seuratessa mukana. Hyvin löysi myös muu porukka Suomen aurinkoisimpaan kaupunkiin, ja matolla nähtiinkin viikonlopun aika parikymmentä naista lukkopainien ja puvun kanssa vääntäen. Oli kyllä mainio viikonloppu kaikin puolin, ja lauantain saunailta noutoruokineen kruunasi kaiken. Kiitos Vaasan pään järjestelyistä Miralle ja Petrille. Perjantaina oli myös yhdet kaikille avoimet treenit, joten myös miehet pääsivät vähän etukäteen juhlistamaan naistenpäivää.

En kuvaile tähän sen tarkemmin yksittäisiä treenejä, mutta pieni muistinvirkistys kuitenkin: Perjantain avoimissa treeneissä tehtiin kaverille omoplata-ansaa ja kontrolloitiin sen avulla toista. Jos ei itse lopetus tullut, niin ainakin hyvät saumat sweeppaukseen. Lauantaina keskityttiin päältä pelaamiseen ensin hyvästä pystyasennosta lähtien ja alasvieden, ja toisissa treeneissä ohitettiin guardia suunnanvaihtoon perustuen: jos tuntuu liian raskaalta mennä yhdestä kohdasta läpi, niin vaihdetaankin suuntaa. Sunnuntaina vaihdettiin alla olijan näkökulmaan ja keskityttiin erityisesti vahvaan jalkojen käyttöön hookkeina. Kun ihmisellä on neljä rajaa, niin kaikkia niitä kannattaa hyödyntää.

Oli mukava nähdä, että tatamille viikonloppuna löysivät tien niin kokeneet konkarit kuin tuoreemmatkin tapaukset. Treeneissä oli hyvä meininki, kuten (naisten) leireillä yleensäkin. Ja samalla kaikki taisivat toivottaa vieraat tervetulleeksi saleillensa. Matkailitpa missä tahansa päin Suomea tai ulkomailla, niin melkeinpä aina pääsee paikalliselle salille treenaamaan.
JKL Fight Like A Girl Club edustaa
Kiitos kaikille paikalla olleille viikonlopusta! Nähdään pian taas, tatameilla ja sen ulkopuolella!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti