maanantai 16. maaliskuuta 2015

BJJ Joukkue SM - joka naista tarvitaan

Sunnuntaina oli taas aika kisata joukkueiden suomenmestaruuksista. Viime vuonna ei Jyväskylästä saatu naisten kisaporukkaa kasaan, joten oli mahtavaa lähteä tänä vuonna matkaan sekä valko- että värivöisten naisten tiimien kanssa. Sen lisäksi myös miesten joukkueita saatiin kokoon neljä, eli kyseessä taitaa olla klubin ennätys. Muutenkin naisten joukkueiden määrä oli upeaa katsottavaa: viime vuonna ensimmäistä kertaa erotettiin naisillekin erikseen värivöiden sarja, ja tuohon sarjaan saatiinkin tänä vuonna peräti seitsemän joukkuetta paikalle. Valitettavasti kahdeksas joukkue jäi kisojen ulkopuolelle sairastumisien vuoksi. Valkovöisissä kisasi niin ikään seitsemän joukkuetta, joten matolla nähtiin mahtava joukko naisia.

Hyvä minä...
Meiltä siis matkaan kaksi joukkuetta. Valkovöisiin saatiin kokoon neljän hengen tiimi, josta peräti kolme oli menossa ekoihin kisoihinsa: Tiina, Heidi ja Henna, konkariksi saatiin sitten viitasaarelaisvahvistus Elina. Ekat kisat on aina jännittävä kokemus, ja joukkuekisoissa pääsee mukavasti tiiminä matkaan. Lämmittelyt voi hoitaa yhdessä, samoin sen jännittämisen.

Ekalla kierroksella valkovöisten joukkue sai vastaansa BJJ Centerin vahvan naisedustuksen. Koska meillä oli joukkueessa yksi ottelija vähemmän, lähdettiin liikkeelle takaa-ajoasemasta. Tiina pääsi korkkaamaan kisamaton Centerin Emmaa vastaan. Väkevää vääntöä puolin ja toisin, ja tiukka matsi päätyi lopulta Emman voittoon. Toisena meidän joukkueesta heitti kisatalviturkkinsa Heidi, joka sai vastaansa Centerin Lauran. Heidi pääsi alussa hyvin prässäämään päälle, mutta Laura sai käännettyä ottelun puolen välin jälkeen, ja vei näin ollen voiton Helsinkiin. Näin ollen meidän matsit päättyivät tähän, eivätkä Henna ja Elina valitettavasti päässeet tällä kertaa matolle. Tämä on joukkuekisojen ns. raaka puoli, sillä aina kaikki eivät pääse ottelemaan. Tärkeää oli kuitenkin, että Tiina ja Heidi pääsivät kisamatolle saakka ja molemmat saivat hyvät kisapainit kokeneita vastustajia vastaan. Ensi vuonna sitten uudestaan joukkueena, ja tässä välissä kaikki halukkaat ehtivät hyvin hankkia kisakokemusta yksilökisoista.

...hyvä me...
Värivöisten naisten joukkueeseen puolestaan oli jopa tunkua: allekirjoittanut ei mahtunut joukkueeseen ja edustamassa olivat Hanna, Elina, Heli, Laura ja kisamatolle paluun tehnyt Tytti. Täysi viisikko siis kasassa, ja tällä lähdettiin valloittamaan maailmaa. Ensimmäisellä kierroksella vastaan saatiin Hipkon nelihenkinen  joukkue, eli saimme tälle kierokselle etulyöntiaseman. Tytti korkkasi joukkueen kisat Elliä vastaan, mutta joutui tiukan kamppailun jälkeen taipumaan Hipkon viedessä tilanteen tasoihin. Toisessa matsissa Heli puolestaan käänsi klubin joukkueen uuteen nousuun voittaen Hipkon Kristan, kolmannen matsin Elinaa vastaan vei Hipkon Suvi ja tässä tapauksessa ankkuriksi jäänyt Hanna vei tiukan kamppailun Teeaa vastaan Jyväskylän nimiin ja meidät seuraavalle kierrokselle.

Semifinaalissa vastassa oli BJJ Centerin kova kolmikko. Jälleen meidän viisikko sai etulyöntiaseman, ja ekana tuleen asteli Laura. Centerin Nanna hallitsi kuitenkin ottelua, joten seuraavalle kierrokselle mentiin. Jännitys tiivistyi Elinan ja Siljan matsissa, josta Centerin Silja vei voiton ja siirsi ratkaisun kolmanteen otteluun. Siinä kohtasivat kokeneet Hanna ja Senka. Täyden ajan jälkeen Hannan käsi nostettiin pystyyn ja samalla meidän joukkue eteni finaaliin.

Finaalissa vastaan asettui Oulun Kamppailuklubi, neljän naisen tehotiimi, eli viisikolla oli pieni etulyöntiasema taas. Heli korkkasi puolestaan tämän kierroksen, mutta oululaisten Clara vei matsin omiin nimiinsä. Elina aloitti vahvasti ja johtikin ottelua pistein, mutta Oulun Iina sai kaivettua tiukassa matsissa lopetuksen vieden Oulun 2-1 johtoon. Kolmannella kierroksella matolla nähtiin peräti kolme ruskeaa vyötä, kun Hanna ja Outi ottelivat Päivin tuomaroidessa. Hanna vei tiukan matsin ja siirsi ratkaisun avaimet Lauralle. Laura ja Oulun Ksenia pääsivät ottamaan päivän viimeisen ottelun värivöisisssä naisissa. Tiukka taistelu päättyi täyden ajan jälkeen kaikkien kannustaessa Lauran voittoon. Näin ollen Jyväskylän naistiimi kruunattiin päivän lopuksi suomenmestaruuteen!

...hyvä meidän joukkue!
Joukkuekisassa on monta ratkaisevaa tekijää, ja siinä myös arvalla on oma osansa. Oman joukkueen ottelujärjestyksen päättämisen jälkeen voi vain jännittää, kuka matolle astelee vastaan. Joskus arpa tuo saman kokoisen, joskus korkeampi vöisen, joskus kokeneemman. Kisoissa tarvitaan kaikkien panos, ja tuli omasta matsista voitto tai tappio, niin tärkeintä on saada koko porukka mukaan kannustamaan. Siitä olen erittäin iloinen, että meidän joukkueet näkyivät ja kuuluivat. Yksilölajista huolimatta joukkehenki ja -tsemppi on tärkeä osa lajia, ja se näkyy erityisesti näissä kisoissa. Joukosta voi hakea voimaa ja motivaatiota omaan suoritukseen, ja joukkovoiman avulla jaksaa pinnistellä omissa matseissa loppuun saakka. Joka naista tarvitaan niin kisamatolla kuin treeneissä, jotta yksilöinä yltää omaan parhaaseen suoritukseen. Ja ennen kaikkea, tämä on hauskempaa yhdessä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti