keskiviikko 29. lokakuuta 2014

Tiistai 28.10. - perhos- eli hookkiguardin pelailua

Perhosguardia vanhalla salilla
Eilisten tyttöpainien teemana oli perhosguardin tai tarkemmin ns. hookkiguardin ajoitus. Testailtiin positiota ensin pelkillä hookeilla:

* hookit seuraavat koko ajan kaverin liikkeitä, oli tämä polvillaan eli ns. perhosguardissa tai nousemassa seisomaan
* keskivartalo ja lantio johtavat liikettä

Tämän jälkeen otettiin kädet apuun ja kerrattiin perinteinen perhosguardisweeppi. Lukkopainissa tämä on huomattavasti helpompi hakea kuin puku päällä. Puku päällä on myös enemmän vaihtoehtoja, sillä mukaan tulevat hiha- ja kaulusotteet. Perusperhosen kertaamisen jälkeen päällä olijan tehtäväksi tuli ns. lähteä eteenpäin. Tämä on hyvä ajoitus hookkisweepille. Käytettiin otteena hihaa ja kaulusta, mutta sparrissa kädet hakeutuvat sinne, minne ehtivät/missä jo ovat. Ideana on reagoida kaverin liikkeeseen, ottaa tämän tukikäsi haltuun hihaotteella, horjuttaa samalla kaulus- ja hihaotteen avulla ja sweeppi viimeistellään hookkien työskentelyllä.

* hookit edelleen seuraavat kaverin liikkeitä
* horjutus tehdään kaverin liikkeeseen (voi toki yrittää paikallaan pysyvään kaveriin, mutta huomattavasti hankalampaa)
* sweeppi viedään loppuun saakka, eli päälle menosta on taisteltava.

Testattiin perhos/hookkisweeppiä myös ottamalla kaverin kädet ja yläkroppa haltuun overhookeilla molemmin puolin. Loppuun viimeisteltiin treenit Tuomas Tammilehdon katalalla käsilukolla. Siinä kaverin overhookattu käsi pysäytetään kyynerpään kohdalta, ja kaverin kämmen jätetään oman käsivarren ja vartalon väliin tiukasti. Kaverin olkanivel lukitaan molemmin puolin paikalleen polvia yhteen puristamalla, jolloin käsilukon viimeistelyyn vaaditaan enää pienen pieni lantion nosto. Katalaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti