tiistai 14. lokakuuta 2014

No-Gi Finnish Open 20.9.2014

Nyt se jonkin aikaa sitten lupaamani kisaraportti No-Gi Finnish Openista, jotka oteltiin jo kolme viikkoa sitten Helsingissä. Klubin tyttöjä edusti tällä kertaa kahden naisen tehoduo, minä ja Laura.

Laura kisasi pitkästä aikaa lukkopainissa, sarjanaan "valkopaitaisten" -66,5. Vastaan ensimmäisessä matsissa asettui FFG:n Tiia. Ottelu lähti käyntiin Lauran suunnitelman mukaisesti. Pystyssä tunnustelun jälkeen Laura pääsi shoottaamaan hvyin Tiian jalkoihin ja vei liikkeen hyvin loppuun saakka kontrolloiden alasvientipisteiden arvoisesti. Tiia oli kuitenkin hyvin hereillä ja pääsi alasviennissä pelaamaan guardia hieman kyljellään. Laura pyrki kääntämään Tiia selälleen, mutta tämä onnistui kiipuamaan selkäpuolelle saaden näin sweeppipisteet. Täältä Tiia lähti hyvin hakemaan Lauran selkää ja Laura joutui puolustuskannalle. Sitkeästä puolustamisesta ja pakoyrityksistä huolimatta Laura joutui taipumaan Tiian positiopainin edessä tämän pysyessä hyvin selkäpuolella ja mountissa. Täyden ajan jälkeen ottelu siis Tiialle, ja Lauran taival näissä kisoissa päättyi tähän. Hyvin alkanut matsi, mutta loppu kääntyi tällä kertaa vastustajan peliksi.

Itse pääsin ottelemaan muutamaa tuntia myöhemmin. Ensimmäisenä kolmen naisen sarjassa tuli vastaan tuore purppuravyö, BJJ Centerin Maria. Lähdin suunnitelman mukaisesti kokeilemaan pystyottelua ja hakemaan alasvientiä, ja pääsinkin alun tunnustelun jälkeen kiertämään Marian selkäpuolelle. Maria kuitenkin piti tasapainon hyvin ja alasviennin sijaan hain itseni kiipeämällä selkään. Tästä sain hallittua hyvin positiota, mutta kaipaamaani lopetusta ei tullut Marian hyvän puolustamisen ansiosta. Lopussa päädyimme vielä guardiin, josta Maria haki ohitusta minun tyytyessä lähinnä varmistamaan pistevoittoa.

Finaalissa kohtasin sitten Hilti-siskon Uppsalasta, kun vastaan asettui Sophia. Alku lähti taas hyvin käyntiin, Sophia veti oletusten mukaisesti guardiin ja lähdin hakemaan ohitusta. Oma tavoite oli tähän matsiin hakea minulle tyypillisemmän prässiohittamisen sijaan liikkuvaa puolenvaihtopeliä. Matsia ehtikin kulua reilu minuutti tai pari, Sophian hakiessa hyvin sweeppejä ja minun pyrkiessä liikkumaan päällä. Ohitustilanteessa Sophia pelasi itse muistaakseni jonkinlaista x-guardia ja oma jalkani oli tämän kainalossa. Lähdin ohittamaan, jolloin jalka sitten vääntyi ja polvesta kuului pahaenteistä rutinaa. Matsi päättyi tähän ja Sophialle voitto loukkaantumisella. Itse pääsin puolestaan kisalääkärin vastaanotolle. Tästä kirjoitinkin aiemmin täällä. Päivityksenä aiempaan, polvi ei parin viikon levolla parantunut, joten ortopedin kautta sainkin seuraavaksi lähetteen magneettiin. Toivottavasti ei ole isommin mitään hajalla, niin pääsen vielä kisaamaan tänä syksynä. Joka tapauksessa kaikkein tärkeintä olisi olla kisakunnossa ensi keväänä, rauhassa siis mennään.

Kolmen viikon sisään Laura onkin jo palannut kisamatolle, ja tällä kertaa varsin voitokkaasti...tämä kirjoittanee pian lisää tästä aiheesta.


ps. Suomessa ollessani vedin parit tyttötreenit no-gi kisojen jälkeisellä viikolla. Kaiken hässäkän keskellä ei tullut niistäkään enempiä kirjoiteltua, mutta aiheena oli ohittaminen sekä sivusidonnasta selän otto. Treeneissä olleet toivottavasti muistavat, mitä tehtiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti