tiistai 28. lokakuuta 2014

Tiistai 21.10. - Käsilukottelua

Sunnuntaina 19.10. ei poikkeuksellisesti ollut tyttötreenejä salilla järjestetyn defendo-seminaarin takia, mutta tiistaina treenasimme taas ja aiheena oli juji mountista sekä selästä haettuna.

Mountissa omia polvia kannattaa tuoda lähelle kaverin kainaloita niin sanottuun high mountiin. Tällöin kaverin on vaikeampi päästä pakenemaan alta ja kädet ovat kivasti tarjolla lukotettavaksi. Pyrkimyksenä olisi esimerkiksi ojentajasta nostamalla saada kaverin hartiaa irtoamaan hieman matosta, jolloin oma polvi tuodaan tiukasti vapautuneeseen tilaan hartiaa & päätä vasten. Tämän jälkeen toinen jalka käännetään "risti-istunta-asentoon" ja oma rintamasuunta käännetään hieman sivuttain, jolloin päädytään tiukkaan s-mountiin kaverin rintakehän päälle. Käsilukon voi onnistua tekemään jo tästäkin, mikäli kaverin käsi on hyvin eristyksissä. Mikäli vipuvartta tarvitaan lisää, halataan kaverin käsi tiukasti vasten omaa ylävartaloa ja lähdetään nojaamaan eteenpäin. Toisella kädellä voi ottaa tukea ja kaverin hartian alla oleva polvi tuodaan päätä vasten toiselle puolelle. Tämän jälkeen juji voidaan viimeistellä istumalla taakse ja nostamalla lantiota.

Selästä jujin hakeminen ei ole ihan niin turvallista kuin mountista, sillä lopetusta hakiessa positio huononee. Käsilukkoa kannattaa kuitenkin hakea etenkin silloin, kun kaveri on päässyt purkamaan selkäkontrollia alaspäin valumalla eikä esimerkiksi kuristusten hakeminen enää onnistu. Tällöin tartutaan kaverin käteen "kimura-otteella", eli kaulan puoleinen käsi tarttuu kaverin ristikkäistä kättä ranteesta ja kainalossa oleva käsi tarttuu oman käden ranteeseen. Kaulalla oleva käsi tuodaan tiiviillä liikkeellä kaverin pään toiselle puolelle. Tästä lähdetään pyörähtämään sivuttain siten, että lukotettavan käden puoleinen jalka tulee poikittain kaverin vatsan päälle ja toinen tulee kaverin hartialle. Jalkojen tiukalla puristuksella huolehditaan, ettei kaveri pääse pakenemaan. Tuodaan jalka pään toiselle puolelle ja viimeistellään taas lukko samoin kuin aiemmin.

Haki jujia sitten mistä tahansa, on tärkeintä muistaa tiukka kontrolli. Kun polvia puristaa koko ajan yhteen, ei kaverille jää tilaa liikkumiselle ja juji kiristyy hyvinkin nopeasti. Tiiviys on tärkeää erityisesti silloin, kun raajoja liikutellaan kaverin pään yli, ettei kaveri pääse pakenemaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti