torstai 18. syyskuuta 2014

Sunnuntai 14.9. - Half guardin ohitus

Sunnuntain treeneissä ohitettiin vuorostaan half guardia, mikä on hyvin yleinen positio sekä bjj:ssä että lukkopainissa. Pyrkimyksenä oli ohittaa kaverin guardi rauhallisesti ja hyvällä kontrollilla.

Halffissa päällä tulee ensin muistaa tuoda oma lantio tarpeeksi lähelle kaverin lantiota ja pitää oma kyynärpää kiinni, jottei alla oleva kaveri saa tuotua polvea z-guardiin tai haettua kainaloa. Omaa "ylempää" kättä lähetään liu'uttamaan kaverin lantiolta tämän kainaloon ja "alempaa" puolestaan hartian yli selkäpuolelle samalla kun olkapää aurataan kaverin kaulalle. Tämän jälkeen käännetään omaa lantiota siten, että kasvot ovat kohti kaverin jalkoja. Paine pidetään kuitenkin koko ajan rintakehällä. Kainalossa olevan käden voi nyt tuoda irrottamaan jalkoja siten, että oma polvi saadaan vapaaksi. Sitten lantiota käännetään uudestaan ja samanaikaisesti tuodaan polvi mattoon sekä käsi takaisin kaverin kainaloon. Myös pää tulee mattoon ja ohitus viimeistellään auraamalla kaverin päätä sivuun sekä liu'uttamalla jalka polvi edellä vapaaksi.

Tässä ohituksessa on aika paljon eri vaiheita, mutta kun ne kaikki muistaa tehdä kunnolla, on kaverin äärimmäisen vaikeaa puolustaa ohitusta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti