perjantai 26. syyskuuta 2014

Kuopio Fight Night 11 - Matsitunnelmia

Lauantaina 20.9. oli siis Fight Clubin tyttöjä (ja poikia) kisaamassa sekä vapaaottelussa että lukkopainissa. Jälkimmäisesta tapahtumasta saadaan raportti myöhemmin, mutta itse olin siis reissussa Kuopiossa, jossa järjestettiin Fight Night 11 -vapaaottelutapahtuma. Matsaamassa oli sekä amatöörejä että ammattilaisia niin Suomesta kuin ulkomailtakin. Oma matsini oli elämäni kolmas kun taas ammattilaisottelua Fight Clubilta lähti ottamaan Ville Vanhanen. Jyväskylästä reissuun lähtikin siis aika iso ja (minua lukuunottamatta) kokenut porukka. Olin siis erittäin hyvissä käsissä koko reissun ajan. :)

Edellisestä ottelustani oli kulunut suhteellisen vähän aikaa ja treenit olivat kulkeneet aika lailla samalla tahdilla loppukeväästä asti. Matsinalusviikolla tunnelmat olivat kuitenkin harvinaisen huonot, sillä joko painonvedosta tai orastavasta flunssasta johtuen olo meni alkuviikosta todella heikoksi ja vetämättömäksi. Hetken aikaa näytti jo todella epävarmalta pääsisinkö laisinkaan ottelemaan, mutta onneksi olo helpotti loppuviikkoa kohden lepäämisen myötä.

Kuva by Tommi Joutjärvi


Jyväskylästä lähdimme Kuopioon jo perjantai-illaksi, sillä ammattilaisten punnitus sekä amatöörien lääkärintarkastus olivat jo tuolloin. Näiden jälkeen muut lähtivät tankkaamaan illallista ja itse hipsin hotellin saunaan tiristelemään neisteitä pois ennen omaa aamuista punnitusta. Itse punnitus järjestettiin onneksi hotellilla, eli pääsin marssimaan sinne suoraan sängystä ja sen jälkeen aamiasbuffettiin tankkaamaan. Koska illan ottelut alkoivat vasta seitsemältä, oli meillä runsain mitoin aikaa kulutettavaksi. Päivä kului kuitenkin aika nopeasti ympäriinsä kävelyn, herkistelytreenien, syömisen sekä päiväunien merkeissä ja tuota pikaa tulikin jo aika lähteä kisapaikalle.

Olin tietoisesti koittanut olla miettimättä tapahtuman kokoa tai yleisömäärää, mutta kisapaikalla tämä kaikki tuli kyllä aika selkeästi ilmi, vaikka katsojia ei vielä paikalle ollutkaan valunut. Tämä tietysti hieman hirvitti, mutta toisaalta puitteet olivat todella hienot ja ottelijoiden pukuhuoneet sekä lämmittelyalueet olivat tilavat. Muutenkin järjestelyt toimivat jouhevasti eikä mitään viime hetken epäselvyyksiä ilmennyt. Matsiin valmistautumista helpotti suuresti se, että oma otteluni oli järjestyksessä heti ensimmäisenä. Tiesin siis lähes minuutilleen milloin pitää olla kehässä eikä turhalle jännittämiselle tai odottelulle jäänyt aikaa - vaatteiden vaihto, käsien teippaus, suojat päälle, hiki pintaan ja mars häkin taakse odottelemaan.

Kuva by Tommi Joutjärvi


Matsi otettiin siis C-säännöin (hanskat + jalkasuojat, ei mattolyömistä) ja otteluaika oli 3 x 3 min. Vastaan asettui Gladiator Factoryn Tinja Lesonen, joka oli otellut kerran aiemmin Jyväskylässä vuoden 2012 Basement Beatdownissa. Tinja oli erittäin tiukka vastustaja ja kaikki kolme erää menivät aika lailla samoin sävelin; molemmat hakivat ja myös saivat pystyssä osumia ja minä ajoin Tinjan seinää vasten, missä yritin saada alasvientiä Tinjan puolustaessa ja hakiessa polvia kroppaan. Valitettavasti onnistuin alasviennissä vasta ihan kolmannen erän lopussa, jolloin ei enää jäänyt aikaa hakea matosta ratkaisua matsiin. Tinja hallitsi pystyottelua paremmin ja vei lopulta ottelun tuomarien päätöksellä täyden ajan jälkeen.

Vaikka tappio tulikin, niin ottelusta jäi kuitenkin pääosin hyvä fiilis: matsi oli erittäin tiukka ja tasainen ja sain itsekin lyöntejä perille, vaikka pystyottelu ei omaa vahvinta osaamista olekaan. Hieman jäi tietysti harmittamaan, että alasvientien haku jäi vähän puolitiehen ja pystyssä tuli pari turhaa herpaantumista, joiden seurauksena otinkin sitten kovempia osumia. Mutta sehän ottelemisen suurin hyöty onkin; näkee mikä toimii ja mikä ei ja osaa sitten treenata taas oikeita asioita tulevaisuudessa. Oli myös erittäin hienoa päästä ottelemaan noin isossa ja hienossa tapahtumassa. Ja kun oma ottelu oli niin aikaisin, niin hyvin kerkesi vielä katsomaan myöhempiä matseja, joissa mm. Ville otti hienon voiton omasta vastustajastaan.

Kuva by Tommi Joutjärvi


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti