keskiviikko 7. toukokuuta 2014

Tiistai 06.05.2014 - Judo

Tänään jatkoimme judossa aiemmin opeteltujen tekniikoiden o soto garin ja lonkkaheiton opettelua. Alkuun hioimme horjutuksia sekä sisäänmenoja, jotka ovat tekniikoiden onnistumisen kannalta välttämättömiä. Vaikka tekniikat ovat monelle jo ennestään tuttuja, eivät ne tahdo käytännössä aina toimia, ja usein tähän löytyy syy juuri horjutuksen puuttumisesta tai epäonnistumisesta. Bjj:lle ominainen matala otteluasento aiheuttaa usein sen, että heittoon tai pyyhkäisyyn lähdettäessä lantio jää liian taakse, ja täten horjutus on voimaton eikä sisäänmenolle ole riittävästi tilaa.

Lantion käyttö on siis edelleen työn alla. Saimme kotiläksyksi myös ukemien hiomista, käsilläseisontaa ja sisäänmenojen toistamista.

Jaakko Saari on painottanut meille otetaistelun tärkeyttä judossa, ja sparreissa olemmekin saaneet huomata, että otetaistelun voittaja pääsee viemään erää mielin määrin. Opettelimme tänään myös otteiden purkamista, joka meille opetetussa muodossaan on nykyään kiellettyä judossa, mutta sallittua bjj:ssä. Olisi hyvä muistaa rikkoa vastustajan otteita myös mattokamppailussa, sillä otteet toimivat hookkien tapaan hallinnan välineinä. Olemme opetelleet poistamaan hookkeja, ja nyt pitäisi opetella poistamaan myös pukuotteita.

Pystyvääntöä vuoden 2011 Finnish Openeista.
Judotreenit jatkuvat tiistaisin vielä neljän viikon ajan. Judossa saa toki jatkaa käymistä näiden erikoisviikojen jälkeenkin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti