tiistai 5. marraskuuta 2013

Warsaw World Professional Jiu-Jitsu Championship

Lauantaina 26.10. kisattiin Varsovassa World Pro Jiu-Jitsu Trials kisoissa lippupaketeista ensi kevään Abu Dhabin lopputurnaukseen. Kisamatolla edustivat allekirjoittaneen lisäksi Elina ja reilu kuukausi sitten Suomeen palannut Anna. Hanna lähti reissuun tällä kertaa valmentajan roolissa loukkaantumisen estäessä itse kisaamisen. Valmentajan läsnäolo on kyllä luksusta kisaajalle, kun joku katsoo perään koko päivän ajan, ja auttaa etenkin henkisen asenteen ylläpitämisessä tai nostattamisessa.

IBJJF kisoista poiketen näissä kisoissa painoluokat ovat vähän erilaiset ja punnitus järjestetään jo edellisenä päivänä. Niinpä kisojen ensimmäinen koitos oli perjantai-illan punnitusjono, jossa meni odotettua kauemmin. Järjestelyt eivät sujuneet punnituksen osalta, ja kello 18-20 luvattu punnitusaika venyi jonottaessa puolikymmeneen saakka. Onneksi kisat alkoivat osaltamme seuraavana päivänä vasta kahden maissa, joten hirveän aikaisin ei lauantaina tarvinnut heräillä. Kisapaikkana toiminut urheilutalo oli ihan ookoo, ilma tosin hallissa oli melkoisen tunkkainen. Mattoja oli neljä kappaletta, ja näiden ympäri pääsi kiertämään, joten kulmaus onnistui helposti. Aikataulut pitivät aamupäivän ja alkuiltapäivän osalta hyvin, avointen sarjojen kuitenkin venyessä iltaan.

Elina prässää
Elina pääsi ensimmäisenä vauhtiin sinivöisten sarjassa -66. Ruotsalainen Maria vei kuitenkin pidemmän korren ensimmäisessä matsissa ja näin ollen Elina pääsi ottelemaan sarjan pronssista - pronssimatsit olivat niin ikään mukava poikkeus, pääsi ottelemaan siitäkin mitalista. Elinan pronssimatsissa tuli niin ikään takkiin, mutta sijoittuminen neljän joukkoon takasi paikan avoimessa sarjassa, jossa palkintona oli Abu Dhabin lopputurnausreissu.

Avoimessa Elinan ensimmäinen vastustaja luopui leikistä jo ennen sarjan alkua, ja näin ollen Elina pääsi kaavioissa eteenpäin walk overilla. Semifinaalissa puolatar Sandra vei matsin ja Elina pääsi jälleen ottelemaan pronssista. Pronssimatsissa nähtiinkin alkupäivän tappioista sisuuntunut Elina: kaveri pääsi alkuun 0-3 johtoon, josta Elina pääsi kuitenkin nousemaan ensin tasoihin ja sitten upeaan 7-3 pistevoittoon. Tämä oli juuri se asenne, jota kisoihin on kaivattu! Näin ollen turnaus päättyi Elinan osalta pronssiseen mitaliin.

Anna hakee otteita
Anna otteli purppuravöisten -60 kiloisten sarjassa. Alun perin sarjaan oli ilmoittautunut vain yksi ottelija Annan lisäksi, mutta kisapäivänä ottelijoita olikin yllättäen kolme. Annan ja yllätysvastustaja Amalin matsi päättyi Annan tappioon. Avoimessa sarjassa Anna lähti uudella innolla matsiin ja saikin hyvin oman pelin käyntiin. Pitkäjalkainen vastus sai kuitenkin vedettyä Annan suljettuun guardiin, josta Anna nousi pystyyn vastustajan roikkuessa mukana. Tässä vaiheessa Anna oli niukassa johdossa, mutta vastustajan reaktio pystyssä oli hieman nopeampi ja tämä pääsi kippaamaan Annan alleen vieden matsin pisteillä. Toinen matsi oli Annalta selkeästi ensimmäistä parempi, ja tältä pohjalta lähdetään tähtäämään seuraaviin kisoihin.

Venla vetää jalasta
Itse en saanut omaan sarjaani vastustajia, ja näin ollen en myöskään voinut kilpailla ruskea/mustavöisten painosarjoissa palkinnoksi saatavista Abu Dhabin matkapaketeista (minimiosallistujamäärä olisi ollut neljä). Onneksi paikalla oli kuitenkin muitakin ruskeavöitä, ja pääsin ottelemaan avoimeen sarjaan. Ensimmäisessä matsissa kohtasin Puolan oman tytön Irenan, joka saikin alkuun näppärästi sweepattua minut alleen. Pääsin kuitenkin takaisin päälle ja samalla mukaan peliin, ja vein matsin lopulta pistein. Finaalissa vastaan asettui nimensä mukaan englantilainen Vanessa English, jota vastaan painoetuni riitti tällä kertaa 2-0 pistevoittoon. Avoimesta siis kultaa ja onnistunut kisakauden avaus.

Varsova oli oikein mukava matkakohde näin "kisaturistille", ja onneksi ehdittiin kierrellä hieman kaupunkiakin. Seuraavaksi kohti SM-kisoja ja historiallisia hetkiä suomalaisen naisjiu-jitsun saralla: mukana mm. suuri elite-sarjan osallistujajoukko sekä valko- ja sinivöisten avoimet sarjat.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti