keskiviikko 13. marraskuuta 2013

Sunnuntai 10.11. ja Tiistai 12.11. - The amazing spiderguard

Vuonna 2011 Ida Hanssonin leirillä hämähäkkeiltiin myös
Jatkettiin tutulla teemalla forkkujen ja sormien ollessa kovilla. Otteet alkavat nyt pitää ja positio muuttuu tutummaksi. Sunnuntaina ja tiistaina käytiin läpi triangelin ja omoplatan hakua spiderguardista kaverin pyrkiessä ohittamaan guardia seisten. Molemmissa tapauksissa rikotaan ensin kaverin postura liikuttamalla tämä spiderguardin avulla päälle. Hyvä muistisääntö on, että päällä olijan pään tulisi olla allaolijan lantion kohdalla tai sen yli. Tällöin kulma on hyvä lopetusten haulle.

Triangelia lähdettiin hakemaan yllä olevan kuvan kaltaisilla kontrolleilla: toinen jalka spiderhookkia kaverin kyynärtaipeessa, toinen lantiolla. Lantiolla olevan jalan avulla ponnistetaan lantio ylös ja samalla kättä kontrolloinut jalka singahtaa ylöspäin mahdollisimman läheltä kaveria. Tärkeää on muistaa vetää samalla kaverin kättä alaspäin, vastakkaiseen suuntaan. Kun lantio on aivan kaverin kaulassa kiinni, suljetaan omat jalat tämän selän päälle ristiin, ulottuvuuden riittäessä jopa triangeliin saakka. Tämän jälkeen voidaan jo kiristää triangeliin jäänyt käsi ristiin ja samalla vedetään kaveri alas oman lantion avulla. Triangeli kiristetään alhaalla.

Bonusliike, jos toinen kontraa triangelia suoristamalla selkää (tuomalla lantiota eteenpäin): pidetään kaverin triangelissa oleva käsi hallussa kyynerpään kohdalta. Tämän jälkeen vaihdetaan hieman lantion kulmaa, laitetaan jalat toisin päin ristiin ja vedetään samalla jalat suoriksi. Jos tämä ei vielä jujita kaverin kättä, niin tarvittaessa viedään toinen jalka kaverin pään yli.

Omoplataan lähdettiin ensin samasta lähtöpositiosta; lantio ammutaan jälleen ylös kaverin kainaloon asti ja samalla viedään lukotettava käsi ns. omaan takataskuun omoplata asentoon. Omat jalat haetaan taas kaverin päälle ja lantion avulla vedetään kaveri alas. Kiristetään omoplata maassa, kääntymällä kaverin suuntaisesti, ottamalla tämän lähempi jalka haltuun ja katkarapuliikkeellä viedään omaa lantiota sivulle. Jos kaverin saa näin mahalleen, niin sen jälkeen lopetuksen viimeistelyn pitäisi olla helppoa.

Toisena lähtöpositiona katsottiin ns. puolispiderhookeilla kontrollointia: oma lantio viedään ylös ja samalla tähdätään toinen jalka kaverin kainalon kautta tämän selän päälle. Viimeistely tehdään kuten äskeisessäkin.

Ylipäätään spiderguard voi toimia hyvänä guardina kaverin liikuttelemiseen. Vaikkei hakisi sweeppejä tai lopetuksia siitä, saattaa sen kautta aueta tie muiden guardien pelaamiseen.

The amazing spiderguard

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti