sunnuntai 12. toukokuuta 2013

Tiistai 7.5.2013 - X-guard

Katsottiin ns. x-guardia, itse position hakua sekä paria sweeppiä siitä. Lähdettiin hakemaan positiota avoimesta guardista, jossa allaolijalla on otteet hihoista ja toinen hookki kaverin polvitaipeessa, toinen lantiolla. Tästä liikutetaan päällä olijaa, jotta tämä joutuu tasapainoilemaan päällä. Jos päällä olija astuu toisen jalan lähemmäksi, lähdetään siirtymään x-guardiin ns. kaverin alle. Lantiolla ollut jalka liu'utetaan hookiksi kaverin nivusten kohdalle siten, että polvi kääntyy ulospäin. Toinen jalka käännetään hookiksi polvitaipeeseen.Samalla haetaan kaverin toinen jalka oman pään ja hartian väliin. Kaverin etupuolelle jäävän jalan hookki on siisn alla ja takapuolelle jäävä päällä. Alla oleva video antanee paremman kuvan itse positiosta, kuin yllä oleva selostus...


Tiistaina katsotiin siis kahta esimerkkivaihtoehtoa, joita x-guardista voi lähteä hakemaan. Ylipäätään on tärkeää pitää päällä olija liikkeellä aktiivisilla jaloilla ja lantiolla, jotta tämä ei pysty tasapainottamaan omaa positiotaan ja purkamaan x-guardia.

* Eka sweeppi lähtee siten, että alimmainen hookki liu'utetaan kaverin kantapään kohdalle ja toinen hookki viedään kohti lantiota. Ylempi hookki työntää ja alempi vetää, jolloin kaveri kaatuu taakse päin.

* Toisena vaihtoehtona katsottiin sweeppiä, jossa levitetään kaverin positiota auki. Ylempi hookki jätetään paikoilleen ja käännytään samalla kyljellen, kasvot samaan suuntaan kuin kaverilla. Pidetään kaverin jalka hartialla ja tehdään tekninen ylösnousu, jolloin päästään päälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti