Tuplaunderohituksessahan päällä oleva haluaa kontrolloida alla olevan lantiota ja sen myötä jalkoja. Ohittajalle tilanne on ideaalinen, jos hän saa nostettua alla olevan lantiota ilmaan ja painettua samalla tämän jalat kiinni toisiinsa. Alla olevalle tämä tarkoittaa luonnollisestikin sitä, että oma lantio tulisi pystyä pitämään poissa ilmasta ja jalat irti toisistaan.
Koska tavoitteena on aina nollata kaverin yritykset mahdollisimman aikaisessa vaiheessa, lähdimme tutustumaan tähän vaihtoehtoon ensimmäisenä. Kun päällä oleva kaivaa molemmat kätensä jalkojen ali, lähdetään heti hakemaan otteita tämän käsistä. Kun hihat on saatu haltuun, pyritään vapauttamaan omat jalat takaisin guardin peluuseen. Tärkeitä seikkoja:
- pidetään päällä olevan kädet hallussa.
- lähdetään liikuttamaan omaa lantiota -> jos kaveri yrittää nostaa sitä, liikutaan ikään kuin taakse päin ja palautetaan lantio mattoon.
- avataan jalkoja ulos päin, jotta niitä ei saisi painettua toisiaan vasten. Vältetään kuitenkin avaamasta jalkoja liian auki vasten mattoa, jotta päällä oleva ei pääse liuttamaan polveaan jalan yli.
- lantiota liikuttamalla saadaan tilaa liikuttaa jalkoja -> jos jalkoja yrittää vetää suppuun ja päällä oleva prässää kovin, tullaan herkästi ohitetuiksi.
- liikkuessa pyritään pitämään rintamasuunta kohti päällä olevaa eli liikuta liikaa kyljelleen, sillä tällöin ohittaja saa hyvän paikan kirtää sivusidontaan.
- kun lantion liikkeellä saadaan tilaa, lähdetään tuomaan jalkoja takaisin meidän ja päällä olevan väliin. Aloitetaan guardin pelaaminen heti kun mahdollista -> hyökkäys on paras puolustus.
Jos päällä oleva on kuitenkin päässyt jo aloittamaan ohituksen ja on selkeästi kiertämässä jalkojen ohi, aloitetaan reipashenkinen puolustaminen. Tämä tilanne on hyvä tunnistaa riittävän aikaisin, sillä mitä nopeammin puolustaminen aloitetaan, sitä helpompaa se on. Yksinkertainen vaihtoehto tuplaunderohitukselle on tietty yritys kääntyä kilppariin, mutta tässä tapauksessa päädytään huonoon positioon ja huonoimmillaan päästetään kaveri selkään. Siksi perinteinen silta-katkarapukombinaatio onkin toimivampi ratkaisu. Päällä olevan kiertäessä lähdetään siis rakentamaan raameja omilla käsillä eli työnnetään ne itsen ja kaverin väliin. Samalla pyritään vapauttamaan oma lantio siltaamalla tilaa ja pakenemalla katakaravun avulla. Aluksi voi olla välttämätöntä katkarapuilla hieman pois päin ohittajasta, jotta saadaa tilaa kääntyä kohti tätä. Katkarapuliikettä tehdään siis tarvittaessa puolelta toiselle. Heti kun saadaan lantio vapaaksi, palautetaan jalat väliin ja aloitetaan guardin peluu.
Guardin peluuseen kävimme läpi yhtä vaihtoehtoa yhdellä hyökkäyksellä ryyditettynä. Spiderguard ja triangeli -video tulossa aivan tuota pikaa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti