* Alla olijan on hyvä pyrkiä olemaan kyljellään. Samalla hallitaan etäisyyttä kaveriin nähden. Etäisyyttä voi hakea sekä päällimmäisen jalan avulla kaverin rintakehän/kainalon tienoilta ja päällimmäisellä kädellä esimerkiksi kaverin hartian tienoilta. Positiosta tulee vahvempi, jos nousee samalla oman kyynärvarren varaan. Tällöin liikkuminenkin on helpompaa.
* Half guardissa vahvoilla on yleensä se, jolla on kainalo hallussa. Päällä olija pyrkii saamaan kainalon haltuun ja prässäämään alla olijan selän mattoon. Alla olija puolestaan tavoittelee kainaloa pyrkiäkseen selkään tai sweepatakseen. Yleisenä sääntönä voitaisiin todeta, että alla olijan on hyvä pitää etäisyys päällä olijaan niin kauan kunnes kainalo on hallussa. Tällöin puolestaan kannattaa olla mahdollisimman lähellä kaveria. Puolivälissä hengaaminen altistaa yleensä prässätyksi joutumiselle ja lopulta guardin ohitukseen. Deep halfin suuntaan ei tänään menty.
* Old school. Nimestä voi jo päätellä, että kyseessä on melkoisen simppeli sweeppi. Haettiin sitä potkaisemalla ensin etäisyyttä pitävä jalka suoraksi ja samalla otettiin kaverin kainalo haltuun. Itse tykkään hakea "kainalon" enemmänkin lantion tienoilta kuin varsinaisesti kainalosta. Puku päällä pyrin ottamaan otteen kaverin lantion yli housuista, lukkopainissa kontrolloin lonkkaluun tienoilta. Oma pää ja hartialinja ajetaan samalla kiinni kaveriin, jotta tämä ei saa kainaloa tai päätä haltuun. Tämän jälkeen noustaan polvilleen, otetaan vapaalla kädellä ote kaverin kauemmasta jalasta ja ns. pusketaan päälle. Tavoitteena on päästä suoraan sivusidontaan, mutta vähintäänkin halfiin päälle.
* Jos päällä olijan kainalo on todella auki, voi samaa reittiä kiivetä suoraan myös kaverin selkään.
vanha koulu -sweeppailua |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti