keskiviikko 13. maaliskuuta 2013

tiistai 12.3.2013 - Posture päältä avoimessa guardissa sekä hieman sinistä

Eilen treenattiin "kahdessa erässä" - puolet kisasparrasivat Hannaa ja Elinaa lauantain no gi -kisoja varten ja loppuosa treenasi avointa guardia ja erityisesti siinä olemista eli posturea. Lähdettiin tilanteesta, missä päällä olija astuu alla olija jalkojen väliin. Tarkoituksena on siis astua oma "etujalka" kaveriin kiinni ja samalla viedä toinenkin jalka siten, että allaolijan toinen jalka on päälläolijan jalkojen välissä. Oikeanlainen asento haetaan polvia koukistamalla ja "istumalla" mahdollisimman alas: kroppaa ei taiteta keskeltä alas vaan selkä pidetään suorana lantion jatkeena. Käsien tehtävänä on suojata kylkiä, eli kyynerpäät ovat lähellä omaa kroppaa sisäänpäin kääntyneinä. Toisella kädellä kontrolloidaan kaverin jalkaa omien jalkojen välissä ns. hummeriotteella ja toisella kaverin lantiolta/ulommaisen jalan kohdalta. Asennossa on tarkoitus pystyä liikkumaan melko rennosti, mutta voi alkuun vaatia totuttelua etenkin reisien osalta. Alla olevalla videollaan ennenkin mainostettu Martin Aedma kertoo posturesta, n. 5 minuutin kohdalla näkyy treeneissäkin treenattu asento.


Tästä tehtiin sitten kahta ohitusta. Ensimmäisessä lähdettiin viemään kaverin jalkojen välissä olevaa polvea tuttuun tapaan ristiin. Saman puolen käsi sukeltaa kaverin kainaloon ja tullaan perus knee crossilla ohi sivusidontaan. Toisena vaihtoehtona katsottiin tilannetta, jossa kaveri jää melko istuvaan asentoon, eikä omaa jalkaa saada niin hyvin kaverin takamuksen lähelle. Haetaan ote kaverin pään takaa ja ns suljetaan jälleen kyynerpää kohti omaa kylkeä. Ulommalla kädellä työnnetään jalkojen välissä olevaa kaverin jalkaa sisäänpäin polven kohdalta, samalla painetaan myös päästä ja potkaistaan samaan aikaan kaverin jalkojen välissä oleva jalka suoraan taakse. Käsien tuoma liike "kiepauttaa" kaverin kyljittäin ja samalla astutaan taakse potkaistu jalka esim. suoraan polvi pakille positioon. Toimiakseen molemmat ohitustavat toimivat helpommin, jos posture on lähtiessä hyvä, ts. polvia on koukistettu riittävän paljon.

Treeni huipentui Annukan korottamiseen siniselle! Loistavasti Basement Beatdownissa reilu viikko sitten esiintynyt Annukka on mennyt koko ajan huimasti eteenpäin. Annukan suoraviivaista "vaparityylistä" painia ei voi kuin ihailla. Hyvä Annukka!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti