keskiviikko 20. maaliskuuta 2013

Kisauutisia lukkopainin saralta: Kulta-Hanna & Tupla-Pronssi -Elina

Parin viikon sisään on kisattu kahden eri liiton lukkopainikisat. Maaliskuun 9. päivä oteltiin Tampereella sekä amatöörien että ammattilaisten sarjoissa ADCC lukkopainin SM-mitaleista. Viikkoa myöhemmin puolestaan Helsingissä järjestettiin BJJ-liiton No Gi SM-kisat. Molemmissa oli tarjolla lentolippuja isompiin kansainvälisiin kisoihin.

Tampereella Fight Clubin tyttöjä edusti Elina kokeneiden +60 kg sarjassa. Ensimmäisellä kierroksella vastaan asettui naapurikunnan Sini Salojärvi. Elina aloitti guardiin vedolla, mutta lopetus- ja sweeppiyritykset eivät kuitenkaan onnistuneet. Sini pääsi prässäämään päältä, ohitti guardin ja eteni mounttiin. Elina taisteli matossa hyvin, mutta joutui lopulta taipumaan americanaan. Elina pääsi kuitenkin pronssiotteluun, jossa kohtasi naapurikunnan kaimansa Elina Frimanin. Jyväskylän Elina vei tällä kertaa voiton heel hookilla ja voitti näin SM-pronssia.

Viikkoa myöhemmin Elina kisasi myös Helsingissä, sinivöisten -66,5 kg sarjassa. Vastaan asettui HMAC:n Niina Aaltonen. Elina aloitti terävästi guardiin vedolla ja pyrki aktiivisesti rikkomaan Niinan posturea. Niina kuitenkin piti posturen kohdillaan ja Elina lähti avaamaan guardia sweepin toivossa. Samalla Niina pääsi hakemaan ohitusta, mutta Elina puolustautui kilpparin kautta ja ottelu nousi takaisin pystyyn. Tällä kertaa Niina oli nopeampi ja sai vietyä Elinan mattoon. Elina pyrki vielä uudestaan päälle ja pystyyn hakien vielä alasvientiä viimeisen minuutin ajan. Niina puolusti kuitenkin hyvin ja vei ottelun pistein 2-0. Elinalle pronssia.

Sinipaitaiset naiset -66,5 kg © Juuso Harma
Hanna otteli naisten Eliten avoimessa sarjassa. Sarja oli sinänsä historiallinen, että ensimmäistä kertaa No Gi -kisoissa oteltiin Eliten kirkkaimmasta mitalista. Hanna kohtasi Lahden Gentain Emilia Tuukkasen, joka aloitti ottelun guardiin vedolla. Hanna pääsi kuitenkin prässäämään heti päälle ja alkoi hakea ohitusta. Emilia pyrki sweeppaamaan, mutta Hannan prässi vei voiton ja tämä pääsi ohittamaan guardin suoraan north-south -positioon. Tästä Emilia taisteli itsensä kilppariin ja yritti pyrkiä päälle. Hanna sai tilanteen käännettyä jälleen itselleen kuristusta hakemalla ja Emilia kääntyi takaisin guardiin alle. Molempien sitkeät yritykset - Emilian sweepit ja Hannan ohitukset - jatkuivat loppuun saakka, mutta ajan loppuessa ottelu meni Hannalle pistein 3-0. SM-kullan lisäksi Hanna sai palkkioksi lentoliput kesäkuun lopulle Roomassa järjestettäviin No Gi -Euroopan avoimiin.

Eliten avoin painoluokka. © Juuso Harma
Hyvä tytöt (ja pojat, ks. kuva)!

Vuonna 2012 menestyneitä fight clubilaisia palkittiin eilen Jyväskylän kaupungintalolla

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti