Avoimesta guardista katsottiin tarkemmin mallia perhosguard - eli molemmat jalat toimivat hookeina kaverin jalkojen sisäpuolella. Perhosen toimivuuden kannalta tärkeimpiä yksityiskohtia ovat hookkien aktiivisuus, alavartalon riittävä etäisyys kaveriin nähden sekä jonkinlainen ylävartalokontrolli. Oma pää on hyvä pitää kaverin päälinjan alapuolella, ja usein on hyvä olla hieman enemmän toisen kankun päällä. Joskus sweep voi onnistua ihan näiden perusasioiden muistamisella ikään kuin itsestään kaverin nojatessa eteenpäin.
Perussweeppi perhosguardista toimii seuraavanlaisesti: Haetaan toisella kädellä underhookki kaverista ja nojataan yläkroppa tähän kiinni. Toiselta puolelta otetaan haltuun kaverin tukikäsi. Oma tukikäden puoleinen jalka syötetään oman toisen jalan ali ja samalla underhookin puoleisella jalalla nostetaan hookkia ilmaan. Itse "kaadutaan" kyljelleen - ei suoraan taakse, mutta hieman takaviistoon - ja käännetään kaverin ympäri. Pyritään pääsemään suoraan sivusidontaan, eli varotaan jättämästä jalkaa halfiin.
Joskus etenkin isompien vastustajien kanssa voi perhosguardista lähteä hakemaan päälle nousua. Tässä tulee olla hieman röyhkeä "minähän en sun guardin ohitusyrityksistä välitä, minä tulen päälle" -tyyliin. Kaveria nypätään hieman alaspäin joko pään takaa kauluksesta tai suoraan pään takaa, ja samalla noustaan päälle teknisen ylösnousun tavoin. Tärkeää on heittää omat jalat heti taakse sprawlaten, jottei kaveri ota niistä kiinni. Jos haluaa suorituksesta sweeppipisteet, tulee välittömästi kiertää kaverin taakse/sivulle tämän hartialinjan alapuolelle ja kontrolloida siellä 3 sekuntia.
Jos kaveri jää kuitenkin jää jalkoihin roikkumaan, voi tätä lähteä uhkaamaan kuristuksella. Haetaan oma käsi kaverin käden ali kainalosta samalla painaen tämän olkapäätä alas päin. Käsi viedään kaverin kaulan edestä mahdollisimman pitkälle, suljetaan käsitriangeli -otteella ja samalla tavallaan tiputaan vangitun käden puolelle ja kävellään omilla jaloilla kaverin jalat kiinni. Kuristus viimeistellään tuomalla omia kyynerpäitä sisäänpäin.
Myös giljotiinilla voi lähteä kaveria uhkaamaan, jos ei onnistuta kiertämään kaverin selkäpuolelle. Toinen käsi haetaan kupiksi leuan alle - ei pyöräilykypäräksi vaan syvemmälle ;) - ja toisella kädellä suljetaan tämä ote. Palataan samalla takaisin guardiin/halfguardiin ja kiristetään giljotiini sinne kättä kääntämällä. Tärkeää on pitää kaverin pää mukana, ettei tämä pääse nostamaan sitä pois.
Lopuksi katsottiin aprillipäivän kunniaksi toe-toe hold :)
Jyväskylän Fight Like a Girl Club on Jyväskylän Fight Clubilla treenaavista naisista koostuva treeniporukka. Lajeinamme ovat brasilialainen jiu-jitsu, lukkopaini ja vapaaottelu. Klubilla on naisten treenit kahdesti viikossa. Tämä blogi toimi vuosina 2011-2018 näiden treenien treenipäiväkirjana. Toiminta salilla jatkuu entisellään, mutta treenipäiväkirjan sijaan blogissa julkaistaan nykyisten ja maailmalla vaikuttavien klubilaisten kirjoituksia treeneistä, kisaamisesta ja kamppailevista naisista.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti