keskiviikko 4. huhtikuuta 2012

tiistai 3.4. - marcelo half guard ja siitä guardin ohittaminen

Marcelo half guardissa käännetään selkä kaveria kohti ja otetaan kauempi kainalo haltuun omalla kyynerpäällä ja sisempään kainaloon viedään oma takamus. Muistettavia seikkoja ovat: tukijalka sivulla sweepin estämiseksi, oma pää matalalla, kunnon kontrollointi kaverin kainaloista sekä kaverin ulommaisen käden työntyessä sisään oman vartalon eteenpäin nojaaminen.

Halfin avaamista ja ohittamista lähdettiin hakemaan tuomalla oma vapaan jalan polvi kaverin lantioluun päälle. Polven vapauttamiseksi tuodaan oma jalka lähelle kaverin takamusta, jolloin polven voi työntää vapaaksi helpommin. Omaa jalkaa voidaan vapauttaa kaverin polvesta työntämällä tai viemällä kättä jalkojen väliin. Lantioluun päällä oleva polvi toimii tärkeänä apuna tässä blokaten kaverin liikettä.

Joskus kaveri ottaa nilkasta tiukan "pihtiotteen" ja sen irroittaminen tuntuu vaikelta. Tällöin voi vaihtaa marcelo halfista normihalffiin, otetaan kaverin molemmat kainalot haltuun, viedään pää mattoon ns. sisäpuolelle ja liu'utetaan polvi tälle puolelle. Jalka tuodaan guardista läpi lantion avulla.

Tämä ohitus vaatii yleensä kärsivällisyyttä kaverin puristaessa jalkoja tiukasti kiinni. Kannattaa myös olla hereillä kaverin siltausyritysten varalta, sillä niiden aikana kaverin on pakko avata half, ja samalla voi livauttaa jalan ohi tai suoraan mounttiin. Tämä on myös hyvä tapa estää kaverin sweep ko. paikassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti