maanantai 16. huhtikuuta 2012

Bjj Finnish Open 2012

Brasilialaisen jiu-jitsun finnish openit oteltiin 14.-15.4. Helsingissä. Fight clubia edustamassa oli kolme tyttöä, Elina, Tytti sekä allekirjoittava.

Tytti oli otteluvuorossa lauantaina sarjassa valkovöiset naiset -69 kg. Vastassa oli lahtelainen Minna Lehtinen. Ottelu alkoi Tytin napakalla guardiin vedolla. Lehtinen oli kuitenkin vahva päältä ja sai avattua guardin. Ohitusyritys johti lahtelaisen selkäkontrolliin ja hän siirtyi 4-0 pistejohtoon. Tytti pääsi kuitenkin pian takaisin peliin mukaan ja sai taisteltua itsensä half guardiin. Halffista Tytti sveeppasi ja tasoitti pelin lukemiin 4-2. Päältä Tytti sai polvensa vapaaksi halffista, mutta ohitus jäi karvaa vaille vajaaksi ajan loppuessa. Näin ollen pistevoitto Lahteen. Hieno nousu tappioasemasta ja hyvä loppukiri Tytiltä.

Sunnuntaina oteltiin värivöisten naisten sarjat. Edustimme Elinan kanssa molemmat sarjassa -69 kg. Elina oli ensimmäisenä tulessa vastassaan Ingvild Brynjulfsen Trondheimista. Elina sai vedettyä vastustajan guardiin, mutta guardin sulkemisen eteen piti tehdä kovasti töitä. Halfguardpeli jäi kuitenkin hieman vajaaksi ja vastustaja pääsi yrittämään ohitusta. Elina pysytteli kuitenkin hyvin mukana pelissä ja haki suljettua guardia. Brynjulfsen pääsi yrittämään ohitusta vielä uudemman kerran, mutta Elina säästyi pistemenetyksiltä kovan taistelun ansiosta. Aika ei kuitenkaan riittänyt oman pelin kunnolliseen käynnistämiseen ja tuloksena oli tappio kolmella edulla tilanteesta 0-0. Iso parannus kuitenkin edellisiin kisoihin. Se kuuluisa Oma Peli on hyvin kehitteillä.

Itse sain ensimmäisellä kierroksella vastaani Katherine von Tangenin norjalaiselta Frontline Academyltä. Sain vietyä matsin noepasti suljettuun guardiin, josta lähdin hakemaan lopetusta. Päädyin kuitenkin sveeppaamaan vastustajan ja pääsin pistejohtoon. Päältä en kuitenkaan saanut kontrolleja kohdalleen ja päädyimme lopulta takaisin pystyyn, josta vedin uudestaan guardiin. Loppuhetkillä vastustaja lähti kipuamaan vahvasti guardista ohi ja hetkellisen aivopierun seurauksena en meinannut tätä mitenkään estää. Tajusin onneksi napata jalan uudestaan guardiin ja voitin ottelun 2-0.

Toisessa ottelussa vastassa oli Mascarenhas teamin Maria Runqvist. Pystystä kokeilin muutaman kerran, josko olisin saanut haettua niskalenkin, mutta en ollut riittävän päättäväinen ja päädyin vetämään guardiin. En saanut suljettua guardia kunnolla ja vastustaja pääsi yrittämään ohitusta. Käännyin kilppariin ja pääsin heti hyökkäämään käsivedon avulla. Päädyimme pystyyn ja vedin uudestaan guardiin. Tällä kertaa sain guardin kiinni ja käsilukon kohdalleen. Tuloksena siis lopetusvoitto.

Finaalissa vastaan tuli Elinan kohtaama Ingvild. Vedin guardiin, mutta sulkeminen ei meinannut onnistua vastustajan pelatessa vahvasti päältä. Päädyin pelaamaan paljon z-guardia, josta yritin hakea kauluskuristuksia. Toinen kuristusyritys olikin oikein hyvä, mutta sen sijaan että olisin käyttänyt sen sveeppaamiseen päädyin yrittämään lopetusta. Kaverin jalat pääsivät tässä vaiheessa lipsahtamaan ohi ja hän sai edun. Hieman ponneton selkäänmeno yritys jäi vajaaksi ja norjalainen pääsi prässäämään hyvin päältä. Viimeisillä sekunneilla sain kuin sainkin käännettyä itseni päälle, mutta en ehtinyt saada etua. Näin ollen tappio finaalissa edulla. Hyvä turnaus, joka jäi valitettavasti vaille sitä viimeistä silausta.

Tulokset löytyvät bjj-liiton sivuilta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti