tiistai 3. tammikuuta 2012

2011 - Naisten vuosi

Tähän väliin hempeillään ja muistellaan hieman kulunutta vuotta tyttöpainien merkeissä.

Jyväskylän tyttöpainit saivat virallisesti alkunsa lokakuussa 2009 kun Emmi Bolander, Anna Kavoura ja Venla Luukkonen aloittivat viikottaisten naisten treenien ohjaamisen. Ensimmäisissä treeneissä lokakuun 19. paikalla oli seitsemän tyttöä, osa ensimmäistä kertaa lajin merkeissä. Alussa painit olivat enemmän tai vähemmän säännölliset, kerran viikossa kaikille naispuolisille avoimet treenit. Touhu sai uutta potkua Hanna Hirvosen muuttaessa Jyväskylään syksyllä 2010, joka johti ensimmäiseen naisten lukkopainin ja BJJ:n peruskurssin järjestämiseen tammikuussa 2011. Emmin ja Annan muutettua pois Jyväskylästä vetovastuun ovat ottaneet Hanna ja Venla, ja tyttöpainin merkeissä treenataan kahdesti viikossa. Tämän lisäksi tytöt kuluttavat tatamia myös muiden treenien ajan.

Ida Hansson ja Jyväskylän Fight Like a Girl Club

Ja vuosi 2011 onkin ollut kaikin puolin loistelias ja toiminnantäyteinen:

* Takana 2 naisten peruskurssia, joiden myötä naisten määrä Fight Clubilla on jo vajaa 20.
* Yhteismatkoja naisten seminaareihin, joista pisin Tukholmaan.
* Ida Hanssonin BJJ ja lukkopaini -seminaari Jyväskylässä 21.-23.10.
* Basement Beatdown - tyttöjen ilta: naisten shooton amatöörivapaaotteluilta Jyväskylässä 10.12. Tapahtumassa vapaaotteludebyyttinsä tekivät Heli ja Tuuli.
* Näkyvyyttä paikallisessa mediassa.
* Lukuisia kisoja ja lukuisia kisaajia. Lähes kaikki naiset ovat kisanneet kuluneen vuoden aikana ahkerasti. Salikisoissa on käyty Jyväskylässä, Imatralla, Helsingissä, Kuopiossa ja Lahdessa. Fight Clubia on edustettu niin BJJ:n kuin lukkopainin SM- ja Finnish Open kisoissa. Kokemusta ja menestystä on kertynyt myös kansainvälisellä tasolla Scandinavian Openista, BJJ:n ja lukkopainin EM-kisoista sekä BJJ:n MM-kisoista. Erityisesti mainittakoon joukkue SM-kisat, joissa Fight Clubin tyttöjoukkue otti kultaa sekä ADCC FO-kisat, joissa tyttöpainotteinen Fight Clubin joukkue toi parhaan seuran palkinnon Jyväskylään.
* Arvokisamitaleita: 3 SM-kultaa, joista yksi joukkueena, 2 SM-pronssia, 2 FO-kultaa, 2 FO-hopeaa, FO-pronssi, SO-kulta, 3 SO-hopeaa, EM-kulta, EM-hopea, EM-pronssi, MM-pronssi
* Mitaleita tärkeämpää on suuri osanottajamäärä monissa kisoissa, joista merkittävin lienee yhdeksän naisen joukko kevään 2011 Jyväskylässä järjestetyissä BJJ:n SM-kisoissa.
* Kaksi naispuolista tuomaria, Hanna ja Venla
* Kaksi uutta sinivyötä, Lintsi ja Elina.

Joukkue SM-kultaa

Tämä vuosi käynnistyy jälleen peruskurssin merkeissä. Tammikuun lopulla pidettäviin BJJ:n EM-kisoihin Lissaboniin on niin ikään lähdössä ennätykselliset kuusi naisedustajaa. Hyvä tapa aloittaa uusi vuosi uusien kujeiden kera.

Jyväskylän Fight Like a Girl Club Lahdessa itsenäisyyspäivää juhlimassa

Kiitokset siis kuluneesta vuodesta niin tytöille kuin pojille. Ilman teitä tämä ei olisi onnistunut!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti