perjantai 25. marraskuuta 2011

Tiistai 22.11. - De La Riva

Illan teemana oli De La Riva -guardin perusteet; De La Riva -guardissa toinen jalka laitetaan kaverin jalan ulkopuolelta hookiksi. Toisella jalalla voi kontrolloida etäisyyttä kaverin lantiolta tai toisesta jalasta. Hookki -jalan puoleisella kädellä voi ottaa kiinni hookatun jalan nilkasta, jolloin paketti pysyy parempana. Toisella kädellä voi hakea kontrollia kauluksista tai hihoista. Tärkeintä olisi saada kaveri liikkeelle, jotta voisi itse hyödyntää tätä hyökkäyksiin. Oma asento on pikkuisen kulmassa kaveriin nähden, ei suoraan edessä.

kuva osoitteesta http://www.grapplearts.com/De-la-Riva-Guard.html

Katsottiin pari perussweeppiä. Ensimmäisessä haetaan tilaa itselle työntämällä omalla vapaalla jalalla kaveria lantiosta taakse. Samalla seurataan itse perässä yhteen jalkaan. Jos De La Riva -hookina on oma vasen jalka, istuessa koukataan oikea jalka kaverin jalan ympärille ja käännetään vasen jalka ulos. Asento muistuttaa samaa "merenneitoistuntaa" (kutsun itse...älkää kysykö), mihin jalat usein laitetaan omoplataa kiristettäessä. Vasemmalla kädellä halataan kaverin jalkaa, ja sillä voi hakea kontrollin myös kaverin tai omasta liepeestä, kaverin hihasta tai vyöstä, edelleen kaverin jalkaa halaten. Pää on myös tiiviisti jalkaa vasten. Tästä voi lähteä perus yhden jalan alas vientiin, oikea käsi voi toimia tukipisteenä työnnettäessä kaveria kumoon. Vaihtoehtoisesti voi nousta pystyyn jalkaa hallussa pitäen.

Varsin usein De La Rivasta voi hakea myös kaverin selkää. Tällöin kaveri joko "pakotetaan" kääntymään hieman sivuttain työntämällä hookki jalkaa kauemman jalan reidelle (ks. kuva) tai vaihtoehtoisesti kaveri saattaa luonnostaan kääntyä sopivaan kulmaan. Tavoitteena on päästä kaverin selkäpuolelle, molemmat jalat hookkeina tämän polvitaipeissa. Vasemmalla kädellä voi tavoitella toista jalkaa tai kontrollia esim. vyöstä selän takaa, jotta pääsisi selkäpuolelle. Selkäpuolelta voi joko ottaa molemmilla käsillä kaverin vyöstä kiinni ja yhtä aikaa jalkoja nostamalla ja avaamalla, sekä vyöstä vetämällä heijata kaverin syliin. Vaihtoehtoisesti käsillä ote nilkoista ja työnnetään hookeilla tai jalkapohjat takareisillä kaveri polvilleen kilppariin.


kuva osoitteesta http://www.grapplearts.com/De-la-Riva-Guard.html
Jep, kysykää treeneissä, jos kirjallinen muoto oli epäselvä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti