tiistai 22. marraskuuta 2011

tiistai 15.11.2011 - Kukkia ja perhosia

Todelliset tyttöpainit teemalla kukkia ja perhosia. Katsottiin toisin sanoen kahta sviippiä, perhosguardista lähtevää sekä ns. kukkaissviippiä.

Sweeppi perhosguardista: perhosessa toinen kaveri istuu polvillaan, alla oleva istuu normaalisti ja jalat ovat hookkeina kaverin reisien alla. Nimi tulee ilmeisesti tästä asennosta, koska hookeiksi laitetut jalat muistuttavat perhosen siipiä :).
* huomioita asennosta: perhosessa ei kannata istua liian lähellä kaveria, sillä muutoin tämä saa helposti työnnettyä selälleen. Sen sijaan istutaan hieman kauempana, kuitenkin ylävartalon ollessa kaverissa kiinni. Oma pää tulee saada kaverin pään alapuolelle, hartialinjan tasalle. Istuma-asento kannattaa olla hieman toisen kankun päällä, jolloin tasapaino säilyy paremmin.
* tästä lähdetään hakemaan toisen puolen underhookkia eli kainaloa. Jos istuma-asento on enemmän oikealla kankulla, haetaan omaa vasenta kättä kaverin kainaloon. Oikealla kädellä otetaan kiinni kaverin vasemmasta kädestä joko ranteesta/hihasta, jolloin sitä ohjataan kohti kaverin jalkoväliä tai vaihtoehtoisesti suljetaan tämän käsi tiukasti omaan kainaloon, ote voi tällöin olla ojentajan seutuvilta. Näin blokataan kaverin tukikäsi sweepin kannalta. Omaa oikeaa jalkaa lähdetään liu'uttamaan suoraksi oman vasemman jalan ali, samalla kallistutaan itse oikealle, hieman takaviistoon ja nostetaan vasemman jalan hookilla kaveria jaloista. Tässä vaiheessa on tärkeää, että kaverin yläkroppa on kunnolla hallussa (underhook kaverin oikeassa kainalossa) ja tukikäsi blokattu. Kun oma kylki alkaa osua maahan, käännytään itse otteita irrottamatta päälle sideen. Oheisella videolla underhookille vaihtoehtoinen ote overhook ja ote vyöstä.

Kukkaissweep: (enpä muuten tiedä, mistä nimi) tätä lähdetään yleensä tekemään suljetusta guardista kuten myös oheisella videolla. Tärkeintä on saada päällä olija liikkumaan, sillä hyvän postuuran omaavalle on vaikeaa lähteä tekemään ainakaan ko. sweeppiä. Treeneissä tehtiin tätä käsilukkoyrityksen jatkona, jos kaveri lähtee tuomaan painoa päälle. Tällöin kaverin paine voi auttaa sweepin lähdössä.
* eli, alta on yritetty tehdä peruskäsilukkoa, jota päällä olija puolustaa tuomalla painoa päälle. Jos pyritään lukottamaan kaverin vasen käsi, pidetään ote tästä/esim. kauluksesta oikealla kädellä ja haetaan vasemmalla kädellä ote kaverin jalan ympäri sisäkautta. Oma oikea jalka heilautetaan heilurin tavoin auki ja samalla työnnetään vasemmalla jalalla kaveria kainalosta. Kannattaa katsoa videolta, niin ehkä hahmottuu paremmin. Tätä voi siis lähteä tekemään ihan ensisijaisestikin, mutta voi olla hyvä hyökkäys päälle, jos käsilukko ei tunnu tulevan ja kaveri saa hyvin painoa päälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti