tiistai 22. marraskuuta 2011

BJJ Finnish Open 19.-20.11.2011

Bjj:n Finnish Open oteltiin tänä vuonna Helsingissä. Loukkaantumisten ja työvelvoitteiden karsima kisaporukkamme koostui tällä kertaa vain kahdesta ottelijasta: Anista ja allekirjoittavasta.

Ani "Päivänsäde" Rahikainen aloitti edustuksen lauantaina sarjanaan valkovyöt -58,5 kg. Ensimmäisessä ottelussa vastassa oli Susanna Nikkanen. Vastustaja veti heti alussa napakasti guardiin. Ani malttoi rakentaa guardin avausta hyvin, mutta joutui sveepatuksi. Parivaljakko päätyi lopulta takaisin pystyyn, josta sama kaava toistui uudestaan ja Ani päätyi alle gurdiin 4-0 tappiolla. Guardipeli lähti kuitenkin toimimaan erittäin hyvin ja Ani sai kaivettua kimuran. Voitto kotiin siis lopetuksella.

Semifinaaliottelun vastustaja Suvi Mansikkamäki oli loukkaantunut ja täten Ani pääsi etenemään finaaliin walk over -voitolla. Finaalissa vastaan asteli vakuuttavia otteita esitellyt virolainen Tuuli Sedman. Molemmat olivat vahvoja pystyssä, mutta Anin heittoyrityksen jäätyä vajaaksi päädyttiin mattoon Sedmanin hallinnassa. Anin pakoyritys mountista päätyi vastustajan selkäkontrolliin. Ani sai kuin saikin itsensä kammettua vielä päälle guardiin, mutta 8-0 tappioasema oli liian suuri umpeenkurottavaksi ja tulokseksi jäi hopeasija. Hienoa taistelua! Viimeaikojen ahkera treenaaminen näkyi otteissa matolla.
Susanna Nikkanen vs. Ani Rahikainen

Itse olin vuorossa sunnuntaina ja edustin uusien painoluokkien mukanaan tuomassa -69 kiloisten sarjassa. Valitettavasti kyseinen painoluokka oli houkutellut paikalle yhden ainoan kilpailijan lisäkseni ja sarjasta ratkottiin siis suoraan finaali. Vastassani oli virolainen Mirjam Vallas. Pystyssä tunnusteltiin hetki puolin ja toisin, kunnes sain uhrautumisheittoni onnistumaan ja pääsimme mattoon. Vastustaja pelasi tarkasti guardia, enkä saanut kontrolleita kohdilleen ohitusta varten. Päädyimme takaisin pystyyn, josta lähdin pistejohtoani suojatakseni vetämään guardiin. Vallas taisteli vahvasti päältä, mutta sain oman guardini toimimaan ja täten ottelu päättyi lopulta 2-0 pistevoittoon.

Miriam Vallas vs. Hanna Hirvonen

Jyväskylään palattiin siis kahden mitalin kanssa. Valkovöisiä naisia oli ilmoittautunut mukaan kohtuullisesti, mutta sinivöisten sarjoissa oli edelleen vähän osallistujia. Naisten tulokset kokonaisuudessaan:

Valkovyöt

1. Tuuli Sedman - VÕIMLA
2. Anne-Mari Rahikainen - Jyväskylän Fight Club
3. Suvi-Tuulikki Mansikkamäki - BJJ Vaasa
3. Adelina Leino - Turun Ju-jutsuseura

- 69 kg
1. Riina Minkkinen - Proeliator Jiu-Jitsu
2. Salla Ylistö - Lohjan Kamppailukeskus
3. Minna Lehtinen- Lahden Gentai ry

+ 69 kg
1. Pilvi Kuhanen - Kushin-kan
2. Sini Salojärvi - Proeliator Jiu-Jitsu

Sinivyöt

-58,5 kg
1. Milla Hirvonen - Takado
2. Kaisa Yli-Paunu - Turun Ju-jutsuseura
3. Outi Järvilehto - GB Gym Helsinki
Emilia Tuukkanen - Barreto Jiu-Jitsu Lahti

-69kg
1. Hanna Hirvonen - Jyväskylän Fight Club
2. Mirjam Vallas - VÕIMLA

+69kg
1. Senka Drobac - BJJ Center

Lisää kuvia naisten matseista löytyy täältä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti