tiistai 29. marraskuuta 2011

sunnuntai 27.11. - Hookit sisään kilpparista

Näin kisojen lähestyessä katsottiin hookkien hakemista kaverin käpertyessä kilppariasentoon. Paras paikka sijoittua on joko kaverin taakse tai sivulle siten, että paine pidetään kaverin lantion/alaselän päällä. Käsiä ei kannata työntää varomattomasti kilpparin "sisään", sillä toinen voi ottaa niistä hallinnan ja kääntää paketin ympäri.

Ensin lähdettiin hakemaan sisään ekaa hookkia. Tähän katsottiin paria vaihtoehtoa. Molemmissa alkuasento on kaverin sivulla, oma sisempi jalka kaverin jalan vieressä. Jos ollaan kaverin vasemmalla puolella, haetaan oikealla kädellä ote kaverin lantiolta oikealta puolelta. Puvun kanssa otteen voi hakea myös ulkokautta kaverin liepeestä, jolloin ajatuksena on painaa oma kyynerpää kaverin lantion sivulle kiinni. Tämän jälkeen kaveri kiskaistaan itseä kohti, hieman takaviistoon. Paine pyritään säilyttämään lantion päällä. Jos kaveri kierähtää selälleen sideen, otetaan tietysti hallinta siitä. Useimmiten kaveri kuitenkin pyrkii takaisin kilppariin. Pidetään paine kaverin lantiolla tämän pyrkiessä takaisin ja samalla pyritään sujauttamaan vasen jalka hookiksi.

Vaihtoehtoisesti, samasta asennosta lähtien, otetaan kontrolli kaverin yläkropasta joko turvavyöotteella tai liepeestä. Pienellä ponnahduksella hypätään kauempi sääriosa, tässä tapauksessa vasen, kaverin vasemman jalan viereen. Jalka on samassa asennossa kuin kaverin jalka kilpparissa. Samalla vedetään kaveri syliin. Oma jalka toimii ns. kiilana, jolloin kaveri pyörähtää helposti kumoon. Pyritään viemään pyörähdysliike loppuun oikealle kyljelle ja tämän aikana viemään oikea jalka hookiksi. Joskus myös toinen hookki saatetaan saada sisään samalla.

Nyt kun eka hook on sisässä, lähdetään hakemaan yhtä aikaa sekä toista hookkia, että uhkaamaan kuristuksella. Jos lähtöasento on edelleen kilppari, pyritään paketti ensin kääntämään. Tällöin otetaan turvavyöote kiinni ja lähdetään tekemään kuperkeikkaa etuviistoon, mieluiten hookkijalan puolelle. Muita vaihtoehtoisia suuntia pyörähtää on toinen etuviisto tai jompi kumpi takaviisto.

Kun ollaan kyljellään, pyritään kyljelleen hookin puoleiselle kyljelle. Turvavyöotteesta lähdetään hakemaan kuristusta ja samalla puristetaan kaverin lantio omien jalkojen väliin. Tämän jälkeen lähdetään ojentamaan itseä; jos sekä kaverin lantio että yläkroppa ovat hyvin kontrollissa, aukeaa tämän suojaus ja toisen hookin voi sujauttaa sisälle. Lantio kontrolli on myös hyvä, jos pyrkii hakemaan lopetuksen, aina toista hookkia ei tarvita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti