torstai 28. heinäkuuta 2011

Tiistai 26.7.2011 Sweepejä spider guardista

Spider guardissa otetaan molemmat hihat haltuun ja kontrolloidaan jaloilla kaverin hauiksista. Ensimmäisessä tilanteessa kaverilla on molemmat polvet maassa. Tuodaan toinen jalka kaverin hauikselta lantiolle. Vedetään samasta kädestä kaveria ja samalla työnnetään toisella jalalla toisesta hauiksesta. Näin siis saadaan kaverin postuura rikki. Jalalla, joka on lantiolla, potkaistaan kaveria polveen, samalla työnnetään toisella jalalla hauiksesta. Seurataan itse perässä, todennäköisesti mountiin.

Toisessa tilanteessa kaveri nostaa toisen polven ylös. Näin ollen taas kontrolloidaan toisella jalalla hauikselta. Toinen jalka tuodaan pois hauikselta ja samaa kättä vedetään tällä kertaa ristiin, toiselle puolelle omaa kroppaa. Näin saadaan itselle hieman liikkumatilaan. Jalalla, joka on vapaana, tehdään jujimainen heilautusliike ja heilautetaan jalalla kaverin jalkaan (nilkkaan). Samalla työnnetään taas hauisjalalla. Seurataan itse perässä, todennäköisimmin päädytään halfiin. Tässä sweepissä ei ole väliä kumpi polvi kaverilla on maassa ja kumpi ylhäällä, toimii periaatteessa molempiin suuntiin. Tärkeintä on saada heilautusliike jalalla toimimaan.

Kolmannessa tilanteessa kaveri nousee kokonaan ylös. Taas toinen jalka pidetään hauiksella, toinen lantiolla. Päästetään hihaote jalkahauiskädestä ja vaihdetaan ote toiseen hihaan. Siirretään nyt vapautuva toinen käsi kiinni kaverin nilkkaan. Samalla tiputetaan jalka hauikselta kaverin toiseen nilkkaan hookiksi. Toinen jalka pysyy siis koko ajan lantiolla. Työnnetään kaveria jalalla lantiolta ja samalla vedetään molemmista nilkoista (siis kädellä ja toisella jalalla). Seurataan perässä. Ote kaverin toisesta hihasta ei ole välttämätön, mutta helpottaa perässä seuraamista.

Neljäntenä tekniikkana hieman erilainen paketti lähtien hämisguardista kun kaveri on pystyssä. Tiputetaan toinen jalka pois hauikselta ja kiepsautetaan se kaverin jalan ali (sisäpuolelta) takaisin hauikselle. Näin saamme kaverin todella tiiviiseen pakettiin, josta on vaikea päästä pois. Tästä sitten voi kaverin sweepata haluamallaan tavalla (esim. toisella jalalla työnnetään lantiosta ja kädellä vedetään nilkasta), tai riippuen siitä mihin päin kaveri yrittää liikkua. Kaverilla on paketissa todella huono tasapaino ja vähän liikkumatilaa, joten sweepaaminen on helppoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti