tiistai 26. heinäkuuta 2011

Sunnuntai 17.7 ja tiistai 19.7. Sama tekniikka eri neideille. Lopetuksia guardista alta.

Kävimme läpi leirillä opittuja uusia tapoja hakea lopetuksia guardista alta. Ensimmäisenä haimme vähän erilaisen guardin kiinni. Eli ojentajan takaa ja niskasta tai kauluksesta kiinni ja kauluksen puoleinen polvi ylös. Toinen jalka kaverin kainaloon. Kokoajan täytyy muistaa puristaa samalla polvia yhteen että paketti pysyy tiukkana. Sitten siitä vähän kääntöä kulmaan ja kauluksen puoleinen jalka nostetaan kaverin olkapään yli ja nilkat ristiin. Tässä hyvä puristus jaloilla, jotta kaverilla mahdollisimman hankala olla. Siihen helppo tehdä rannelukko (vain ilman pukua, sillä puvun kans kielletty) tai käsilukko niin, että vääntää kaverin sitä kättä ulospäin, minkä olkapään yli jalka menee. Myös normaali juji on tästä helppo tehdä, nostaa vain sen olkapään yli menevän jalan kaverin pään yli ja kiristää.

Sit vähän erilainen tapa hakea triangelia. Ranteesta ja niskasta tai kauluksesta kiinni. Kauluksen puoleinen polvi kaverin mahan eteen, samalla käännymme vähän kyljelleen. Samalla kun palautamme jalan takasin taakse, työnnämme ranteesta kaverin käden sitä itseä vasten ja otamme triangelin kiinni. Triangelin kiristys säärestä, ei jalkapöydästä. Jos kaveri bloggaa triangelia laittamalla käden sun jalan ympäri tai se ei muuten vaan kiristy kunnolla, voi tehdä väärinpäin triangelin. Eli jalat toisinpäin triangeliin ja taas kiristys omasta säärestä. Kun on kunnolla kiinni, ote oman polven (sen jalan polvesta kumpi menee kaverin niskan takaa) ja kaverin pään takaa kiinni omista käsistä ja kunnon rutistus (puristamalla kyynerpäitä yhteen ja vetämällä kaveria itseemme päin.) Niin epämukavan tuntuista että on pakko taputtaa. :)

Vielä erilainen jujin haku. Kaverin kainalon alta kaulukseen kiinni (niskan kohdilta) ja vedetään lähelle itseä tiukkaan rutistukseen. Toisella kädellä jalasta kiinni, esim. polvitaipeen takaa. Tästä vähän heiluttamalla itseä ja kaveria käännymme jalassa kiinni olevan käden puolelle kulmaan. Tästä positiosta onnistuu hyvin myös hämyswippii vain kippaamalla kaveri sivulle. Mutta jos ei onnistu, kulmaan päästyä nostetaan "ulkopuolelle" jäänyt jalka kaverin pään yli jujiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti