perjantai 10. maaliskuuta 2017

Tiistai 7.3. Selän ottoa ja pari kuristusta


Tiistaina alettiin käydä läpi tammikuussa Helsingissä käymäni Kristina Barlaanin seminaarin satoa. Seminaarilla keskityttiin selän ottoon ja pitämiseen. Lopetuksiakin tuli luonnollisesti useampia, kun hyvästä lopetuspostiosta on kyse.

Lähdettiin liikkeelle drillin muodossa sivusidonnasta. Kaverin mahdollisuudet alla ovat vähissä ja yleensä kaveri kääntyy kohti, jolloin selkä irtoaa matosta. Toinen vaihtoehto on tietysti se, että kaveri kääntyy poispäin, jolloin selkä on suoraan otettavissa. Mutta yleensä kaveri kääntyy siis kohti. Otetaan sisemmällä kädellä ote kaverin kädestä hauiksen kohdalta. Oma käsi tulee kaverin käden alitse ja saadaan hyvä koukkuote, jolla kontrolloida ja pidetään kaveri kyljellään. Itselle ote tuntui aluksi hieman oudolta, mutta kontrolli kaveriin näin on todella hyvä; kaverin on vaikea kääntyä takaisin selälleen. Toisella kädellä painetaan päästä ja tuodaan oma jalka toiselle puolelle. Polvi tulee vasten kaverin yläselkää. Tuodaan käsi kaverin lantiolle, heitetään toinen jalka isolla kaarella toiselle puolelle ja tiputetaan omaa rinnusta niin, että rintakehä tulee vasten yläselkää. Lantio pitää pitää koko ajan matalalla. Tulisi siis päätyä kunnolla rintakehä selkää vasten, jalat takana työntävät koko ajan, että pysytään selässä kiinni. Tällä kertaa drillattiin kuitenkin niin, että kun tultiin toiselle puolelle, tultiin polvilleen ja näin ollen kaverille jäi tilaa kääntyä toiselle kyljelle.

Tehtiin koko ajan sama alku, mutta lähdettiin etenemään lopetuksiin. Kun päästään selkäpuolelle, otetaan turvavyöote. Kuitenkin on tärkeä koko ajan tiedostaa, mihin halutaan edetä. Tällä kertaa halutiin saada kainalokäsi syvälle ja edetä lopetuksiin. Toisena vaihtoehtona on työntää pään lähellä olevaa kättä syvälle ja edetä selän ottoon, mutta sitä katsotaan seuraavissa tyttötreeneissä. Jos jäädään keskelle, sekä lopetusten että selän oton haku ovat hankalia, joten kun tullaan selkäpuolelle, olisi hyvä tietää mihin haluaa edetä.

Tällä kerralla tehtiin siis niin, että kun päästiin selkäpuolelle, käännettiin oma lantio lähelle kaverin lantiota. Oma polvi tulee vasten kaverin alaselkää, ettei kaveri pääse kääntymään selälleen. Työnnettiin kainalokäsi mahdollisimman syvälle. Toisella kädellä voi työntää kaverin lavan kohdalta, jotta saadaan kaveri kunnolla nippuun ja tuodaan oma pää lapaa vasten. Otetaan syvälle työnnetyllä kädellä kaapeliote toisesta kädestä Puristetaan käsillä, työnnetään päällä ja heitetään omat jalat taakse. Jos kuristus ei tule heti, voidaan lähteä kävelemään kaaressa kaverin päätä kohden. Lantio pitää kuitenkin pitää koko ajan alhaalla. Tärkeintä kuristuksen onnistumisessa on se, että tuodaan käsi oikeasti niin syvälle kuin sen saa. Kyseisen kuristuksen nimi on käsitriangeli, eli kuristumisperiaate on sama kuin normaalissa jaloilla tehtävässä triangelissa, mutta tällä kertaa se tehdään käsillä.

Toisena vaihtoehtona katsottiin sunnuntain treeneistä tutuksi tullut ezekiel. Tähänkin tehtiin sama alku ja tuotiin kainalokäsi syvälle. Samalla kädellä otetaan toisen käden hihasta ote, hihaansuun sisäpuolelta. Toinen käsi kiepsautetaan kaverin kaulaa vasten, tehokkain kuristus on, kun käsi on nyrkissä. Viimeistellään kuristus niin, että istutaan alas, toinen jalka tulee tyynyksi kaverin pään alle ja kiristetään kuristus saksimaisella liikkellä.

Sunnuntain treeneissä jatketaan saman teeman parissa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti