keskiviikko 23. joulukuuta 2015

Tiistai 22.12. - Joulutoiveita

Joulu on jo ovella, joten treenienvetäjä otti toiveita vastaan. Koska ihan kaikkia toivottuja perustekniikoita ei ehtinyt katsomaan yhdellä kertaa, katsottiin peruskurssilta tuttua pystyynnousuavausta vaihtoehtona suljetun guardin avaamiseen. Tämä on erittäin tehokas tapa avata guardi, mutta vaatii vähän uskallusta. Pystyynnoustessa on tärkeä muistaa suunnata liike suoraan ylöspäin sekä pystyyn päästessä tuoda lantio eteen.


Lisäksi katsottiin allekirjoittaneen suosikkitapa siirtyä sivusidonnasta mounttiin. Liikkeelle lähdettiin sivusidonnasta, jossa ollaan naama kohti kaverin naamaa. Käännetään oma kroppa normaaliin sivusidontaa, mutta mahdollisimman pienellä liikkeellä ja lantio alhaalla niin, että kaverin olka pysyy edelleen ilmassa ja tila on mahdollisimman hyvin pois. Siirretään olkavarresta kontrolloiva käsi kaverin pään viereen ja otetaan ote olan alitse kainalosta. Käännetään edelleen omaa kroppaa, niin että katse osoittaa vastakkaiseen suuntaan kuin alkutilanteessa. Tuodaan omaa persausta taaksepäin, tarkoituksena aiheuttaa kaverille tukala olo ja avata kyljestä tilaa mountaamiselle. Omalla vapaalla kädellä otetaan kiinni omasta jalkapöydästä, jonka avulla liutetaan jalka kaverin mahan ylitse toiselle puolelle. Pidettäessä kiinni omasta jalasta mountatessa, ei jalka jää niin helposti kiinni kaverin jalkojen väliin ja jouduta half guardiin. Tammikuussa alkavalla naisten peruskurssilla katsotaan sitten vähän erilaisia tapoja siirtyä mounttiin.


Muutaman perustekniikan lisäksi painittiin ei niin vakavasti: sokkopainia ja yksikätispainia. Rauhallista joulua kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti