lauantai 5. joulukuuta 2015

28.-29.11. - BJJ SM-kisat 2015

Marraskuun viimeisen viikonlopun vietimme siis Vantaalla Bjj:n SM-kisojen merkeissä. Loukkaantumisten takia kisaporukkamme jäi suunniteltua pienemmäksi, mutta Vantaalle lähtivät siis Jyväskylästä kisaamaan Heli ja Anna sekä kulmaamaan Elina. Lisäksi Hanna ja Venla tulivat Ruotsista edustamaan Jyväskylän Fight like a girl -klubia.

Pystytaistelua. (Photo by Mirva Vainio)


Värivöisten painoluokat kisattiin siis lauantaina ja ensimmäisenä kisavuorossa oli allekirjoittanut. Vastaan ensimmäiselle kierrokselle sain Keski-Suomesta tutun, joka asuu ja treenaa nykyään Tampereella. Lyhyen otetaistelun jälkeen Liisa pääsi hyppäämään suljettuun guardiin ja veti tästä näppärästi käteni samalla vauhdilla suoraksi. Ensimmäisistä kisoistani purppuralla jäi siis saldoksi nopea tappio jujilla. Hieman myöhemmin vuorossa oli samassa sarjassa kisannut Anna, joka sai puolestaan vastustajakseen turkulaisen Kaisan. Anna taisteli tiukasti, mutta joutui kuitenkin taputtamaan Kaisan kiinni kaivamaan kuristukseen. Myöhemmin vuorossa olivat eliten ylemmässä painoluokassa kisanneet Hanna ja Venla, jotka eivät valitettavasti saaneet sarjaansa muita vastustajia. He kohtasivat siis finaalissa toisensa ja voittajaksi selviytyi tasaisen kamppailun jälkeen Venla yhden edun turvin. Sunnuntaina kamppailusta saatiin uusinta Hannan ja Venlan molempien selvitettyä tiensä avoimen sarjan ensimmäisistä otteluista finaaliin. Tällä kertaa voiton vei niin ikään yhdellä edulla Hanna. Ruotsiin lähti siis viemisiksi tuplakultaa ja -hopeaa!

Fight for your wife. (Photo by Mirva Vainio)
Myös Jyväskylän miehet menestyivät otteluissaan siinä määrin, että Jyväskylän Fight Club oli lopulta viikonlopun jälkeen kisojen toiseksi paras seura. Hyvä, me! Tämän lisäksi kisoissa oli ilahduttavaa jälleen kerran huomata, kuinka paljon kilpailevia naisia Suomesta alkaa löytymään. Tällä kertaa naisia oli ilmoittautunut kisaamaan yhteensä 67, joista elitessäkin peräti 12. Homma on siis ihan eri lukemissa kuin vielä pari vuotta sitten ja toivon mukaan kehitys tulee myös jatkumaan samanlaisena!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti