sunnuntai 2. elokuuta 2015

Tiistait 21. ja 28.7. - lisää hämähäkkeilyä

Jatkettiin lupausten mukaisesti spiderguardin pelailua, ja yhdisteltiin sitä sääriguardiin. Lähdettiin jälleen liikkeelle suljetusta puolispiderin kautta hakemaan toista hookkia spiderhookiksi, ja toista kaverin säärelle. Tämä on hyvä vaihtoehto tilanteessa, jossa kaveri nostaa toisen jalan pystyyn tai jopa seisoo. Sääriguardin täytyy osua kaverin nilkalle, ja jalkaa on syytä koko ajan kääntää ulospäin. Toinen jalka pysyy spiderhookkina ja itse sweeppi lähtee nimenomaan spiderhookin suuntaan (päin vastoin kuin edellisten kertojen saksisweepissä). Spiderhookkijalka on oltava täysin suora, ja sääriguardi jalalla voi tarvittaessa lapioida kaverin jalkaa vielä enemmän ylös. Päälle nousussa pidetään kaverin hihat hallussa ja noustaan liikkeen avulla päälle.

Tämän viikon tiistaina käytiin sitten läpi lisää lopetuksia spiderista kaverin seistessä. Toki samat lopetukset toimivat myös kaverin ollessa polvillaan. Käytiin läpi triangeli ja omoplata. Molemmissa on tärkeää muistaa, että kaverin lantiolta voi ponnistaa jalalla, ja lantio pitää saada nousemaan ylös.

Näiden lisäksi testailtiin vielä yleisesti spiderissa "roikkumista" myös jalkojen avulla sekä hihahallinnan tehokkuutta kaverin hallintaan sweepin jälkeen.

Heinäkuu oli hämähäkin kuukausi ja elokuu mennään lukitellen, eli No Gi Finnish Open on jo kulman takana.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti