keskiviikko 5. elokuuta 2015

Tiistai 4.8. - Giljotiini

Elokuun tyttöpainit mennään lukkopainien No-gi Finnish Openeita ajatellen. Lukkopainikuukausi aloitettiin tekemällä giljotiinia tilanteesta, jossa kaveri on lähtenyt pystystä shoottaamaan jalkoihin.

Tilanteessa on tärkeää reagoida tarpeeksi ajoissa, jotta kaveri ei pääsisi laittamaan päätään tukevasti vartaloa vasten, mistä sitä on vaikea enää saada kaivettua lopetukseen. Toisella kädellä työnnetään kaveria takaraivosta samalla kun kuristava käsi nappaa pään tiukasti kainaloon. Kuristava käsi työnnetään mahdollisimman syvälle ja samalla tuodaan painoa kaverin yläselän päälle, ettei tämä pääse nousemaan pakoon. Kiristysvaihtoehtoja on olemassa useampia: omista sormista voi tarttua kiinni vastaotteella ja kiepauttaa "tukikäden" kaverin selän päälle, tai sitten toisella kädellä voi yksinkertaisesti työnntää kuristavaa kättä kireämmälle. Kiristysliike tapahtuu joka tapauksessa puristamalla kuristavaa kättä tiiviimääksi ja nostamalla sitä samalla vähän ylöspäin. Liike on vahvempi, kun sen tekee selällä ei vain käsien avulla. Kannattaa myös pitää huolta siitä, että kyynärvarsi pysyy koko ajan kaverin kaulalla oikeassa asennossa, eli luun terävä osa kaulaa vasten. Kiristäessä pidetään tarkasti huolta siitä, että kaverin päätä ei lähetä vääntämään sivulle, koska tällöin paine kohdistuu niskaan ja muuttuu vaaralliseksi.

Pystytilanteen lisäksi giljotiinia voi hakea myös lukuisista muista positioista (kuten esim. guardista alta tai kilpparista), jos kaverin pää vain sattuu ojentumaan tarjolle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti